DEVLETİN GÜCÜ YETMİYOR MU?

DEVLETİN GÜCÜ YETMİYOR MU?

OSMANELİ’DEKİ KOKUDAN BUNALAN VATANDAŞLAR "DEVLETİN GÜCÜ YETMİYOR MU?”

A+A-

 Vatandaşlar, Osmaneli ilçesinde adeta eziyete dönüşen ve geceleri Osmaneli’nin üzerine kabus gibi çöken kokuya dur diyecek yetkili arıyorlar. 
Özellikle yaz aylarında Osmaneli’de meydana gelen koku yüzünden insanların sağlığından olmaya başladığını aktaran vatandaşlar; “Sizler gazete olarak haber yaptınız. Fakat bu konuda herhalde hiçbir Devlet yetkilisi bir girişim yapmadı ki Osmaneli’ye kâbus gibi çöken koku halen devam ediyor. 
Havaların iyice ısındığı bu günlerde evlerimizin pencerelerini açamaz hale geldik. Evlerimizde yaşlılarımız var, hastalarımız var, küçük çocuklarımız var. Zaman zaman sizler koku ile haber yapmanıza rağmen, yetkililer bunu neden ihbar kabul ederek bir şeyler yapmıyorlar. Osmaneli’nin havasını pis koku ile bozan bu fabrikaya neden bir Devlet yetkilisi gidip de inceleme yapmıyor. İlçemize yapılmış bir yatırım, istihdam sağlıyor, insanlara iş veriyor. Fakat insanlara iş sağlıyor diye 15 bin kişinin sağlığını bozacak derecede, tüm Osmaneli’yi rahatsız etmeye hakları olmaması gerekir. 
Belediye zabıtası veya sağlık işleri neden bir çare aramıyor, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü neden bir girişimde bulunmuyor. Çevre ile ilgili kuruluşlar ne iş yaparlar. Osmaneli’nin İnönü, Haceloğlu mahallelerine kadar gelen bu kokudan bizler çok rahatsız oluyoruz ki, fabrikaya yakın mahallelerde ikamet eden hemşehrilerimize Allah sabırlar versin. Devlet yetkililerinin bu fabrikaya gücü mü yetmiyor, yoksa bu fabrika Devleti mi takmıyor. Osmaneli’nin Turizm kenti olma yolunda atılan adımlara yazık. İnsanları rahatsız, Osmaneli gecelerini kâbusa çeviren bu kokuyu duyan turistler acaba Osmaneli’de kaç saat kalırlar veya Osmaneli’ye bir daha gelirler mi? Yazık, güzelim Osmaneli ilçemiz bir fabrikanın yaydığı pis kokulara kurban ediliyor. Yetkililere sizlerin aracılığıyla bir kez daha sesleniyoruz. Geceleri bizleri uyutmayan bu pis kokuya bir çare bulunuz” dediler.


Bu haber toplam 3837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum