Depremin Şokunu Bozüyük'te yaşadı

Depremin Şokunu Bozüyük'te yaşadı

Hatay'dan Bozüyük'e arkadaşlarını ziyarete gelen genç kız ailesinin yanına dönemiyor.

A+A-

Kahramanmaraş'ta dün sabah 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem en az 10 ili etkiledi. Depremde en çok hasar gören ve en çok can kaybının yaşandığı illerden biri de Hatay oldu. Hava yolunun yıkılmasıyla birlikte uçuşların iptal edildiği Hatay'da, yolların da yıkılması sonucu ulaşım imkansız hale geldi.
Bozüyük'e arkadaşlarını 10 gün ziyaret etmek için gelen Sara Şehla şimdi ailesinin yanına dönemiyor. Bununla birlikte yaşadığı Hatay'ın Defne ilçesindeki komşu ve akrabalarından haber alamıyor.
Konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklama da Sara, ailesinin çok zor durumda olduğunu  yetkililerden yardım beklediğini belirtti. 

Açıklamasında; Önümüzde ki ay yurt dışına çalışmaya gidecektim. Gitmeden önce üniversite arkadaşlarımı ziyaret etmek için önce Bozüyük'e sonrada Sakarya'ya gittim. Deprem arkadaşlarımın yanında gerçekleşti. Şimdi ailemin yanına gidemiyorum. Saatlerce annemden haber alamadım ama şuan kendisinin göçük altından kurtarıldığını öğrendim. Annem şuanda hastanede yatıyor, bacağı ve kalça kemiği kırık ama ben onun yanına gidemiyorum.

f-001.jpg
Defne ilçesindeki akrabalarımdan aldığım bilgiye göre oraya henüz hiç bir yetkili ulaşmamış. Ne AFAD var ne de askeri birlikler. İnsanlar kendi imkanlarıyla enkaz altından çıkmaya çalışıyor. Enkazdan kurtarılanlarda ya açlıktan yada soğuktan ölecek. Defne çok ciddi anlamda zor durumda acilen oraya ulaşılması gerekiyor. Çok ciddi hasarlar meydana geldi komşu ve akrabalarımın yardıma ihtiyacı var.
Benim elim kolum bağlandı hiç bir şey yapamıyorum. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyorum ama artık zaman daralıyor. Ölen sayısının 3419 olduğu söyleniyor bir o kadar sayıda Defne'de mevcut olabilir. Şu saate kadar hiç bir ekip oraya gitmedi sesimizi duyan yok. Lütfen biran önce o bölgelere de gidilsin. En acil şekilde arama kurtarma ekiplerine ihtiyacımız var. Hem insanlara hem de alet ve edavata. Defne'de şuan hava -2-3 derece. Yağmur yağıyor. İnsanlar soğuktan kaybedebilir. Hatay ölü bir şehre döndü adeta lütfen biran önce ailelerimize yardım edin" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 23834 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.