MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

ÇÜNKÜ BİZ, PEYGAMBERİN ÖVDÜĞÜ MİLLETİZ

A+A-

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başşehri olarak tanıma kararı, Dünya üzerindeki ülkeler arasında en çok Türkiye’de ve Türk Milletinde infiale yol açtı. İslam’ın kutsal şehirlerinde biri olan, içinde Mescidi Aksa’yı barındıran Kudüs, Türkler için çok önemli bir şehir. Arap yarımadasında olsa da, Filistinliler Arap kökenli olsa da, o coğrafyadan biz Türklerden geldiği kadar tepki gelmedi.

Araplar ne hikmetse biz Türk’lere hiçbir zaman gerçek manada dost olmamışlardır. Her zaman bizler arkadan hançerlemiş, fırsatını bulduğunda da hançerlemeye çalışan bir ırktır. Filistin konusunda TC. Cumhurbaşkanından, Muhalefetine kadar herkes Kudüs’ün İsrail’in Başşehri olmasına tepki göstermiştir. Bu konuda Türkiye genelinde il ve ilçelerde gösteriler yapılmış, bildiriler okunmuştur. 
TC. Devleti olarak yıllardır Filistin konusunda her daim destek olunmuş, Filistin halkının yanında yer alınmıştır. Peki, Arap dünyası ve Filistin, bizim için geçmişte ve günümüzde bu ve benzeri tepkileri ortaya koyabilmiş lermidir? 
Bakınız; Filistin bugüne kadar Türkiye ve Türk Dünyasına hangi gözle bakmış söyleyeyim. Ermeni Soykırımı iddialarının yüzüncü yılında (26 Nisan 2015) hatıra pulu astırmış. Filistin Lideri Mahmud Abbas, 18 Ocak 2016 tarihinde Türklerin kınandığı Ermeni Noel Yortusuna katılmış. Filistin Halkının içinde bulunduğu vahim durumu “Sözde Ermeni Soykırımına” benzetti. Diğer Arap Ülkeleri gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini Hala tanımadı. 
Gerçi Arap dünyasından hiç biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımış değildir. Türkiye ve İslam’ın hiçbir sorunu Arap İslam Dünyası tarafından dikkate alınmamıştır. Bosna, Azerbaycan, Kırım, Doğu Türkistan, Arakan, Somali, Yemen ve Libya meselelerinde hiçbir zaman Türkiye ile birlikte hareket etmemişlerdir. Bu saydığım ülkelerin yanında Türkiye’nin durduğu kadar durmamışlardır. 
Tüm bunlara rağmen TC Devleti ve Türk Milleti hala Filistin halkının yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz Türkler Dünya üzerinde İslam’ı en iyi yaşayan milletiz. Çünkü
 Biz, Peygamberin övdüğü Türk Milletiyiz.  

Bu yazı toplam 1985 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.