CP’DE SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

CP’DE SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

 Osmaneli’de faaliyet gösteren CP STANDART Gıda beyaz et fabrika yönetimi ile Fabrikada işçilerin sendikalaşması konusunda, Öz Gıda-İş Sendikası...

A+A-

 

emin-surucu-oz-gida-is-sendikasi-genel-baskan-yardimcisi.jpg

Osmaneli’de faaliyet gösteren CP STANDART Gıda beyaz et fabrika yönetimi ile Fabrikada işçilerin sendikalaşması konusunda, Öz Gıda-İş Sendikası arasındaki uyuşmazlıklar halen çözüm noktasına ulaşamadı. Geçtiğimiz ay içerisinde Fabrika önünde ve Osmaneli merkezinde eylem ve açıklama yapan Öz Gıda İş sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü gazetemize yazılı açıklamada bulundu. 
Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü’nün Basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.                                                            
BASIN VE KAMUOYUNA 
HAK-İŞ Konfederasyon'a bağlı ÖZ GIDA-İŞ Sendikamız yaklaşık 2,5 yıldır C.P STANDART Gıdanın beyaz et, yem ve kuluçka fabrikalarında sendikal bir örgütlenme çalışması yürütmektedir.2,5 yıllık süre içerisinde C.P STANDART Gıda'nın yöneticileri ile telefon da ve yüz yüze görüşmelerimiz olmuştur. 
C.P Standart Gıda'nın değişik işletmelerinden birçok sendikamız üyesi çalışanlar, değişik bahanelerle işten çıkartılmışlardır. Bu arkadaşlarımızın tamamına açtığımız İŞE İADE davaları üyelerimizin işe iadesi ile sonuçlanmış ve yargı sürecinin hemen hemen sonuna gelinmiştir.
26 Kasım 2017 tarihinde örgütlenme çalışmamız bizim açımızdan tamamlanmış, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çoğunluk tespiti ve yetki için başvuruda bulunulmuştur.
Bu müracaatımız ÖZ GIDA- İŞ sendikamız resmi internet sitesinde yayınlanmış ve yasal süreç beklenilmeye başlanmıştır.
C.P STANDART Gıda'da bu dakikadan sonra yaşanan gelişmeler ilginç, bir o kadar da düşündürücüdür!
C.P STANDART Gıda işvereni böyle bir kuruma ve bu kurumun yöneticilerine asla yakışmayacak söylem ve eylem içine girmişlerdir.
İşletmelerdeki yöneticiler sendikamız üyesi çalışanları birer birer sorgu odalarına almış, sendikaya üye misin diye sorgulamış, ellerinden baskı ve tehdit ile E-Devlet şifreleri alınmış, sendikadan istifaları bizzat yöneticiler eli ile gerçekleştirilmiştir.
E-Devlet şifresini vermeyen ve sendikadan istifa etmeyen Osmaneli-Bİlecik'te 15 üyemiz, İnegöl-Bursa'da 9 üyemiz, Turgutlu-Manisa'da 3 üyemiz işten çıkartılmışlardır.
Yerel işletmelerde yaşanan bu gelişmeler o kadar rahat ve fütursuzca yapılmıştır ki! bu operasyonu, CP GIDA Yönetim kurulu başkan yardımcısı Hasan Yenice'nin yönettiğini söylemekten dahi kaçınmamışlardır.
CP STANDART gıda yöneticilerinin Sendikamız yetkilileri ile yaptığı görüşmelerdeki söylemleri işletmelerdeki eylemleri ile örtüşmeyince üstelik yazılı ve sözlü defaten ikaz etmemize rağmen aynı hal ve tavırları devam edince sendika olarak C.P gıdanın birçok işletmesinde uyarı ve ikaz mahiyetinde ufak çaplı eylemlere başlanmıştır.
Eylem planlamamızın ikinci aşamasında C.P standart gıda'nın toptan büyük mal sattığı Bim Marketler, Migros Marketler, A-101 Marketler, C.P Şef’ler ve yerel de büyük müşterilerinin önlerinde yapılacak bilgilendirme ve protesto eylemlerine başlanacağı sırada, C.P yönetimi ile aracılar vasıtası ile bir iletişim geçekleştirilmiştir.
Bu görüşmede C.P Standart gıda yöneticilerinden sayın Mehmet Ali Tekin eylemlerimizde bahsettiğimiz hukuksuzluklardan üst yönetimin haberi olmadığını, bu gibi şeylere kurumsal olarak karşı olduklarını ve asla müsaade etmeyeceklerini bunların araştırılacağını ve tespit edilen kişilere hangi makamda olurlarsa olsunlar gerekeni yapacaklarını söylemiştir.

Yeni yılda Taylant' da C.P Gıda'nın Genel merkezinde olacağını bu gündemi bizzat oraya taşıyacağını söylemiş ve 2018 in ilk haftasında sendika yetkilileri ile bir araya gelerek bu konuları masada karşılıklı konuşarak çözeceği, işten çıkan arkadaşların tekrar iş başı yaptırılacağı,kesinlikle işten çıkartılma olmayacağı ve herhangi bir çalışana sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yapılmayacağı  sözünü vermiştir.

Bunun içinde ÖZGIDA-İŞ sendikamızdan bu süre için eylemlerimize ara vermemizi rica etmiştir.
ÖZGIDA-İŞ sendikası olarak bizler de Sayın Mehmet Ali Tekin beyin sözüne istinaden ve hemen akabinde Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Hasan Yenice’nin görevden alınıp, yerine M.Ali Tekin beyin getirilmesini olumlu ve söylenen söze paralel bir gelişme olarak değerlendirip, 04 Ocak 2018 tarihinde yaptığımız basın açıklaması ile eylemlerimizi dondurma kararı aldık.
O tarihten bugüne geçen 27 günlük süre zarfında M.Ali Tekin beyle defalarca konuşulmasına rağmen olumlu yönde bir adım atılamamıştır. Sendikamız yetkilileri ile oturup bir bardak çay içmekten imtina eden, sürekli bahanelerle konuşmaktan kaçan üstelik yönetim kurulu başkanı Sayın Mr. Paradon’un da adını kullanarak Orta sahada top çevirmeye çalışan M.Ali Tekin'in samimi olduğuna inanmıyoruz.
Bizler tamamen iyi niyetle C.P Gıda işverenine Zeytin Dalı uzatırken öğreniyoruz ki bu beyefendiler bu süreyi tamamen bizleri ve çalışanları kandırarak değerlendirmişler. İşletmelerde çalışan arkadaşlarımıza bu defada şefkat ve babacan tavırlarla yaklaşıp:
-----Görüyorsunuz artık kimseyi işten çıkartmıyoruz,
-----Kimseye herhangi bir baskı yapmıyoruz, önümüzdeki günlerde her şey daha güzel olacak işletmelerinize sahip çıkın,
-----Yeni yılda çalışanlarımıza % 40 -50 oranlarında zamlar yapıp kayıplarınızı telafi edeceğiz,
-----Sendikaya üye olmaya devam ederseniz C.P nin beyaz eti kapatacağı söylemleri ile çalışanlara vaat ve korku vererek hukuksuzluklarına başka boyutta devam etmişlerdir.
ARTIK BURASI BİZLER İÇİN SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİR.
Önümüzdeki günler itibari ile eylemlerimiz çok daha yüksek perdeden, çok daha etkili ve daha fazla cephede aynı anda başlatılacaktır.
Bundan sonra tüm fabrika önleri, Migroslar, A101 önleri, Bim’ler ve tüm yurt CP çalışanlarının direniş alanlarıdır.
Anayasal hakları için, çoluk çocuğunun geleceği için onurlu bir mücadele veren CP Gıda çalışanları mı kazanacak? Yoksa kendi makam ve mevkileri için, binlerce dolar maaşları için veya sebeplerini kendilerinin bildiği düzenleri için, her türlü yalan ve oyunu kendisine hak gören anlayış mı kazanacak? bunu da zaman gösterecektir.
'' Zafer CP Gıda çalışanlarının, zafer hakları için direnen emekçilerin olacaktır''

Bu haber toplam 5142 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum