ÇÖPLÜKTEN ÇIKAN TATİL KÖYÜ

ÇÖPLÜKTEN ÇIKAN TATİL KÖYÜ

2014 Mart ayında yapılan Yerel seçimlerde Osmaneli belediye Başkanlığını Kazanan Münür Şahin, göreve başladığında el attığı ilk işlerin başında...

A+A-

2014 Mart ayında yapılan Yerel seçimlerde Osmaneli belediye Başkanlığını Kazanan Münür Şahin, göreve başladığında el attığı ilk işlerin başında Osmaneli Belediyesine ait tarihi içmeler oldu. Çöplük haline gelmiş, bir kez gelenin bir daha uğramadığı bir mekan haline gelen İçmeler tesisleri, Osmaneli belediyesinin girişimleri ve BEBKA Kalkınma ajansından sağlanan destekler ile 2018 yılında İçmeler Tesisleri tatil köyü havasına bürünmüş. Osmaneli İçemeler tesislerinin 2014 yılından günümüze yolculuğunu anlatan Osmaneli belediye Başkanı Münür Şahin, “Harabelikten, çöplükten bir tatil köyü meydana getirdik” dedi.

Başkan Şahin İçmeler tesisleri ile ilgili olarak; “Yüzyıllardır insanlara şifa olan İçmeler tesisleri göreve geldiğimizde atıl vaziyette adeta bir harabelik ve çöplük hüviyetinde idi. İlk işimiz bu tesisle ilgili olarak bir proje yaptık ve BEBKA Kalkınma ajansına sunduk. Ayrıca İstanbul Üniversitesinin değerli hocalarından da büyük oranda destekler aldık. Osmaneli Belediyemizin çalışanlarının büyük özverileri ile İçmeler tesislerini bugünkü haline getirdik. coplukten-cikan-tatil-koyu-1.jpgTesislere bizlere büyük destekleri olan Hemşehrimiz Prof. Dr. Yunus Söylet ismnini vererek, bizlere destek olanlara da ahde vefamızı gösterdik. Şu anda 90 kişi imelere tesislerimizde konaklama imkanı bulabiliyor. Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler tesislerimizle ilgili projelerimiz henüz bitmiş değildir. Tesislerde konaklayacak olanların ihtiyaçlarına göre yeni projeler yaptık, çok kısa bir zmanda bu projelerimizi de hayata geçireceğiz. Cami inşaatımız devam ediyor. Türk hamamı ve Sauna ile havuz projemizi de ilerleyen günlerde hayata geçireceğiz. İçmeler tesislerimize ek olarak yaptığımız Restoran ve markette hergün yüzlerce araç mola vermektedir. Osmaneli Belediyesince üretmiş olduğumuz Ayva Lokumu, Salça gibi ürünlerimiz de burada mola verenlerce hayli rağbet görmektedir. Osmaneli ilçemizin tanıtımında büyük rol oynayan İçmeler tesislerimizde geçtiğimiz yaz aylarında 150 Murat 124 sevdalısı 3 gün boyunca kamp yapmışlardır. Yine bu tesislerimizi yakın bir zamanda Karavan Turizmine açıyoruz. Özellikle komşu il ve ilçelerden hafta sonları gelen vatandaşlarımız, tesislerimizde hem şifa bulmakta, hem de gönüllerince 2 gün geçirmektedirler. Göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz hiçbir proje atıl kalmamıştır. Projelerimizi Osmaneli ilçemizin gelecek 100 yılına göre planyarak yapıyoruz. Projelerimizi hayata geçirmede bizlere her türlü desteği veren başta Belediye Meclis üyelerimize, Belediye personelimize ve Osmanelili hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Her zaman işbirliği içerisinde olduğumuz BEBKA ve Üniversitelerimize de sizlerin aracılığıyla da teşekkürlerimi sunuyorum. El Birliği içerisinde Daha güzel bir Osmaneli için çalışmanın, ilçemize hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Bizlere destek olan herkesten Allah Razı Olsun” dedi. 

coplukten-cikan-tatil-koyu-2.jpg

Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum