“ÇİFTÇİNİN SON FERYADINI DUYUNUZ”

“ÇİFTÇİNİN SON FERYADINI DUYUNUZ”

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, girdi maliyetlerinin çiftçinin belini büktüğünü, çiftçilerin üretemeyecek hale geldiklerini belirtti.

A+A-

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, girdi maliyetlerinin çiftçinin belini büktüğünü, çiftçilerin üretemeyecek hale geldiklerini belirtti. Oda Başkanı Uğur Gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; 
“Son yıllarda tarım ve hayvancılık girdilerinin yüksekliği çiftçimizi tamamıyla bitirme noktasına getirmiş durumdadır.
Sözlerime hangi alandan başlayacağımı gerçekten bilemiyorum.

Tarımdan desek mazotun litresi olmuş 7,50 TL.  DAP gübresi olmuş 2,80 TL., sulama ücretlerinin yüksekliği gibi girdilerde çiftçinin belini bükmekte, kamburlaştırmaktadır.
Hayvancılık ise tam bir facia, yem fiyatlarının gece ile gündüz arası değiştiği, süt fiyatlarının yükselmesi gerekirken düştüğü veya sabit kaldığı, öyle ki 1 Kg. sütün 1,300 Kg. yem alması gerekirken bulunduğumuz noktada 1 Kg. süt maalesef 1 Kg. yem alamama durumuna gelmiştir.
Pandemi sürecinde üretimin hiç durmadığı ve üretimin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha görmüş olduğumuz halde; dünyada ve aynı zamanda ülkemizde tek anladığımız çiftçimizin ürettikçe batıyor olmasıdır.
Bizler çiftçi ailesi olarak çoluğumuz çocuğumuzla, gecemiz gündüzümüzle, yazımızla kışımızla her alanda üretmeye devam etmekte ama maalesef ürettiğimizin, alnımızın terinin karşılığını almamaktayız ve bizler bu durumu kabul etmiyor ve hak etmiyoruz.
Biz çiftçiler için sözün bittiği, üretimin zorlaştığı ne yazık ki bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız.
Eğer biz üretmezsek sizlerde aç kalırsınız.
Biz çiftçiler bizleri yönetenlerden, acilen karşılaştığımız  sorunların çözülmesini, girdi maliyetlerinin azaltılmasını talep ediyoruz. Çünkü biz geleceğimiz için en iyi şekilde üretmeye devam etmek istiyoruz” dedi. 


Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.