ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜRÜNLERİ DAHA İYİ DEĞERLENDİRİLECEK

ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜRÜNLERİ DAHA İYİ DEĞERLENDİRİLECEK

Osmaneli Belediyesince yapılmakta olan 30 işyerinden oluşan Meyve Sebze Toptancı Hali inşaatı hızla devam ediyor. Osmaneli Belediyesince idaresi ve yönetimi...

A+A-

Osmaneli Belediyesince yapılmakta olan 30 işyerinden oluşan Meyve Sebze Toptancı Hali inşaatı hızla devam ediyor. Osmaneli Belediyesince idaresi ve yönetimi yapılacak olan hal’de hedef; Tarımda yeni Pazar olanakları yaratmak, güvenilir alıcı sayısını arttırmak suretiyle çiftçimizin ürünlerine değer kazandırmak ve ürünlerin fiyatlarını dengeli tutmak. Geçtiğimiz hafta hal binasındaki dükkânlar için kiralama ihalesi yapılmış ve dükkânlardan 5 Âdeti alıcılara kiralandı. Temmuzun ilk haftasında inşaatı tamamlanacak hal Osmaneli de tarıma büyük katkı sağlayacak.

ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜRÜNÜ DAHA DA DEĞERLENECEK

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada halin işleyişi ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin açıklamasında  “Hal binamızda güçlü alıcıların yer almasını hedefliyoruz. Yakın illerde yaptığımız çalışmalar; özellikle Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir illerimizde bu sistemin nasıl işlediğini de bize gösterdi.  Büyük tarımsal ürün alan alıcıların yer aldığı bu hallerden bazı şirketlerin Osmaneli Halimizde yer almasını temin edeceğiz. Güçlü alıcılarla çiftçimizin ürünlerinin satışında tahsilât sıkıntısı olmasın istiyoruz. Her yıl ürününü verip yüzbinlerce Lirasını alıcılara kaptıran köylülerimiz var. İnşallah bunu azaltacağız” dedi.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ DAHA AKTİF HALE GELECEK

Başkan Şahin Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ak Parti Bilecik eski Milletvekili Fahrettin Poyraz ile devamlı temas halinde olduklarını, hal binasından Tarım Kredi Kooperatifinin de yer alacağını belirterek;  “Bu dönemde Toptancı Halimizde 1932 yılından bu yana ilçemizde faaliyette bulunan Tarım Kredi Kooperatifimizin yer almasını sağlıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olan eski Bilecik Milletvekilimiz Dr. Fahrettin Poyraz ile sürekli kooperatifin Osmaneli’de tarımsal faaliyetlerde çok daha önemli roller alması hususunu görüşüyoruz. Bu anlamda Kütahya Bölge Müdürümüzü öncelikle hafta içi ziyaret ettik. Sonrası Bölge Müdürümüz bizleri ve tesislerimizi ziyaret etti. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz ilçemiz tarımı için büyük destek oluyor. Yaptığımız görüşmeler sonucunda ilk etapta Tarım Kredi Kooperatifimiz Toptancı Halimizden 3 adet dükkân kiralıyor. Beşevler Köyümüzdeki Osmaneli Belediyesine ait yaş sebze ve meyve Paketleme ve kurutma tesisimizde Migros, Cafursa için Tarım Kredi Kooperatifimizin bölgemizden aldığı ürünlerin paketlemesini yapacağız. Bölge müdürümüzce çok beğenilen tesislerimiz standart ambalajlama ile ürünlerimize değer katacak. Bu arada özellikle arpa ve buğdayda Kooperatifimiz iyi bir fiyatla alımlarda öncü olacak” dedi.

BELEDİYE ŞİRKETİMİZDE HAL’DEN YER ALDI

Osmaneli Belediyesinin de Osmanelili ve çevredeki çiftçiler için gerekli çalışmaları yaptığını bundan sonra da çiftçilerin daha iyi gelir elde etmeleri için çalışmalarda bulunacağını söyleyen Başkan Şahin; “Osmaneli Belediyesi Şirketimizde Toptancı Halimizden dükkân kiraladı. Osmaneli Belediyesi de çitçimize destek için İstanbul’daki birkaç büyük alıcı firma için tarımsal ürün alımı yapacak. Tarım Kredi Kooperatifimizin de alıcı olarak devreye girmesi ve halimizdeki diğer alıcılarla birlikte Osmaneli de ürün alımları artacak ve ürün fiyatları makul seviyelere gelecek. Şimdiden 30 işyerinden yaklaşık 10 âdeti kiralanan ve ayrılan Toptancı Halimizde inşaat bitinceye kadar yer kalmayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı onaylı ilimizin tek Toptancı Hali hem Osmaneli, hem de Bilecik il ve ilçeleri için tarımda yeni bir çığır açacak.

TARIMDA KOYDUĞUMUZ HEDEFLERE VARIYORUZ

Osmaneli Belediyesi olarak koyduğumuz;” Tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara yönelmek” hedefimize Toptancı Halimiz ve Paketleme, Kurutma Tesisimiz ile biraz daha yaklaşmış olacağız. Tarım Kredi Kooperatifimiz ile işbirliğimiz yeni olanakları ve yeni alım avantajlarını getirecek. Osmaneli ve Bilecik için Tarımda yatırımlarımız ve katkılarımız artarak devam edecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle;”Köylü Milletin Efendisidir” sözünden yola çıkarak, köylümüzün refahı ve mutluluğu için Osmaneli Belediyesi gerekeni yapıyor ve yapmaya devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.