ÇİFTÇİLERE YIL BOYUNCA EĞİTİM

ÇİFTÇİLERE YIL BOYUNCA EĞİTİM

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına bir yenisi daha...

A+A-

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Eğitim çalışması Gülümbe Köyü Yunuslar Mahallesi kahvehanesinde gerçekleştirildi.
Eğitimde Ceviz üretiminin İlimizde yaygınlaştığı ve yeni projelerle bu ivmenin hızla artacağından bahsedildi. Talepler doğrultusunda eğitim toplantılarının devam edeceğini bildiren üreticilerin farklı konularda da eğitim talep edebilecekleri belirtilirken, İl Müdürlüğünün eğitim çalışmalarına tüm yıl ara vermeden devam edeceğinin altı çizildi. 
whatsapp-image-2019-02-19-at-09.40.41-(1).jpeg
 Ülkemizde yapılan tarım ve hayvancılıkta modern üretime geçilmesinin gerekliliğinden bahsedilirken, köylerde gerçekleştirilen gerek üretim gerekse hastalık ve zararlılar ile mücadele çalışmalarında birlikte hareket edilmesi gerektiğine değinildi.
Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce başlatılan eğitim seferberliği kapsamında  " Gidilmedik Köy, Selam Verilmedik Bir Çiftçimiz Kalmayacak" diyen İl Müdürü Necmettin Yoldaş' ın da belirttiği gibi, Çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları kapsamında 7 den 70'e tarımın her noktasında alın teri ile toprağı buluşturan üreticiye gece gündüz demeden çeşitli konularda eğitim verileceği dile getirildi.

Açıklamaların ardından 27 (Yirmi yedi) üreticin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim çalışması programına Tekniker İlyas Balı'nın 'Ceviz Yetiştiriciliğinde Çeşit Seçimi, Dikim, Gübreleme, Sulama ve Budama Teknikleri' konularında yapmış olduğu sunum ile başlangıç yapıldı. Sunumunda fidan alınırken dikkat edilmesi gereken noktalara özellikle değinen Balı üreticilere önemli duyurularda bulundu.
Programa Mühendis Yasemin Çam'ın 'Ceviz Hastalık ve Zararlılarının Tanımı ve Mücadelesi' konulu sunumu ile devam edildi.
 Üreticilerin karşılıklı soru ve önerilerini alarak gerçekleştirilen eğitim programının teorik kısmı sona erdirilirken uygulamalı kısmı için üreticilerden bazılarının ceviz bahçesinde budama teknikleri anlatıldı. 

whatsapp-image-2019-02-18-at-15.17.36-001.jpeg
Üreticilere de uygulama yaptırılarak eğitimin daha verimli ve kalıcı olması için kendi arazilerinde mevcut ağaçları üzerinden konu anlatımları gerçekleştirdi. 
Eğitim çalışmasından memnuniyetini dile getiren köy muhtarı Ali Osman Kaya farklı konularda da taleplerini dile getirerek fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.