ÇİFÇİMİZ ÜRETMEZSE TÜRKİYE AÇ KALIR

ÇİFÇİMİZ ÜRETMEZSE TÜRKİYE AÇ KALIR

Osmaneli Ziraat odası başkanlığına seçildiği günden bu yana, Ziraat odasının geçmişten kalan problemlerini çözmek için uğraş veren Oda Yönetim...

A+A-

Osmaneli Ziraat odası başkanlığına seçildiği günden bu yana, Ziraat odasının geçmişten kalan problemlerini çözmek için uğraş veren Oda Yönetim kurulu başkanı Orhan Uğur, aynı zamanda çiftçilerin sorunları ile de yakından ilgileniyor. 
Osmaneli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Uğur, Osmaneli çiftçisinin çalıştıkça zarar ettiğini belirtti. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Başkan Uğur açıklamasında;  'Osmaneli ilçemiz ilimizin tarımdaki payının % 60 nı oluşturmaktadır. Ürün çeşitinin bol olması kaliteli ürün çıkarmakta zorlanmayan çiftçimiz ne yazık ki çalıştıkça zarar eder duruma geldi. Bunların 2 nedeninden biri girdi maliyetleri mazot gübre ilaç maliyetinin çok yüksek olması ikinci nedeni pazarlama sorunu ilçemiz üreticileri Pazar bulmakta sıkıntı yaşıyor. karpuz şeftali domates gibi ürünler maliyetin altında satılıyor. Hem girdi maliyeleri hem de doğal afetle mücadele eden çiftçimiz 1 lira satış geliri elde ederken aynı ürünü tüketici 4-5 liraya marketten satın almak zorunda kalıyor. Oysa üreticinin 1 liralık satış gelirinin çok büyük bölümü de girdi maliyetlerine ve masraflarına gidiyor. 
Tüketicimiz kendi cebinden çıkanı gördüğü için üreticinin o üründen ne kadar kazandığını bilmiyor. İlçemize yapılan hal binamız çok güzel oldu seneye belediyemizle beraber hal binamızda ürün kalitesini ve günlük olarak satış fiyatını belirlersek daha güzel olacak. Hükümetin ise tarım politikasında köklü bir değişim yapması gerekmekte girdi maliyetlerini düşürücü ve ürünlerin pazarlanması konusunda üreticilerimize yardımcı olunması gerekmekte. Ziraat odası olarak ilçemizde bize ne görev düşerse yapmaktan kaçınmayacağız. Çiftçimiz yani tarım üreticisi üretmezse Türkiye aç kalır. 

 


Bu haber toplam 2433 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.