“ÇİFÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN”

“ÇİFÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN”

Osmaneli ve köylerinde geçtiğimiz yıl yaşanan Dolu afetinden sonra, bu yıl da Don afeti meydana geldi. 23 Mart Cumartesi gecesinden 26 Mart Salı sabahına...

A+A-

Osmaneli ve köylerinde geçtiğimiz yıl yaşanan Dolu afetinden sonra, bu yıl da Don afeti meydana geldi. 23 Mart Cumartesi gecesinden 26 Mart Salı sabahına kadar devam eden Don afetinde, meyve ağaçlarının %40 ila %80’i arasında zarar meydana geldiği görüldü. 
Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, Don afeti meydana gelen, Beşevler, Gaziler, Çerkeşli, Sarıyazı, Yeşilçimen ve Ericek bölgelerinde meydana gelen Don afetini yerinde inceledi. Osmaneli Zirat Odası Başkanı Orhan Uğur, Don afetiyle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl yaşanan Dolu Afetinde zarar gören çiftçilerimiz, bu senede Don afetiyle karşı karşıya kalmıştır. Allah’dan gelene kul olarak yapacak birşeyimiz yoktur. Don Afetinden sonra Ziraat Odası olarak çiftçilerimizi ziyaret ettik. Şeftali ve Erik ağaçlarında %40 ile %80 arasında zarar meydana gelmiştir. Çiftçilerimiz TARSİM’den (Tarım Sigortası) nasıl fayadalanacağı konusunda endişe duyuyor. Çiftçilerimiz TARSİM sigortasının meyve ağaçlarının çiçek açma devresini de kapsamasını istiyor. Tarım ve Orman Bakanlığının bu konuda çalışma yapmasını, çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi yönünde kararlar alınmasını istiyorlar. Çiftçilerimizin bu yılki meyve hasadlarında %50’ye varan azalmalar olacaktır. Osmaneli Ziraat Odası olarak gerekli girişimlerimizi yapmaya başladık. TARSİM yetkililerinin Osmaneli köylerine gelerek inceleme yapmalarını talep ediyoruz” dedi. 

ciftcilerimizin-magduriyeti-2.jpg

 

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.