MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

CHP'de SON DURUM

A+A-

Uzun yıllar siyasetin içerisinde bulundum.  Hemen hemen 15 seçimde kampanyalara katıldım ve kampanyaları yürüttüm. 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliği referandumunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) en iyi seçim kampanyası yaptığına şahit oldum. Ak Parti karşısında sessiz ve sakin, kimseye sataşmadan, değişecek olan Anayasa maddelerini anlatmaya çalıştıkları bir kampanya sürecini götürdü CHP. Her ne kadar Ak Parti ve Cumhurbaşkanı CHP Genel Başkanına sert söylemlerde bulunsalar da genellikle cevap vermediler.

Kim ne derse desin CHP’nin son yıllarda Bilecik’teki varlığı, Yaşar Tüzün’ün varlığı kadardır. Teşkilatlarını yok saymıyorum ama Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik genelinde halk bazında karşılığı olan bir siyasetçidir. Bilecik’te eğer Hayır oyları fazla çıktı ise, bunun belli bir kısmı Yaşar Tüzün’e aittir. Bu iş böyle daha ne kadar gider, onu da CHP’liler düşünecekler. Her şeyin bir sonu olduğu gibi, Yaşar Tüzün’ün de bir gün gelip siyaseten sonu olacaktır. Öyle ise CHP şimdiden kendine yeni bir Yaşar Tüzün yetiştirmeye bakmalıdır. 
Referandumda ülke genelinde, %48,6’lık bir Hayır oyu oranına ulaşılmıştır. Hayır, cephesinin lokomotifi CHP’dir. Fakat burada MHP’nin parti içi muhaliflerinin ve özellikle Saadet Partisi tabanının çalışması yadsınamaz. CHP bu %48,6’lık oyun hepsini kendisinin zannetmesin. Bugün Hayır cephesinde buluşan diğer siyasi Saikler, yarın bir seçim olduğunda CHP’nin yanında yer almayacaklardır.  Türkiye siyasetinde meydana gelen kutuplaşma sonucunda, Solun oyları %30’lar civarında çakılıp kalmıştır. Ne yapılırsa yapılsın bu oran daha fazla yukarıya çıkmamaktadır. CHP sağ kesimden, biraz daha muhafazakâr ve milliyetçi kesimlerden de oy alabilmenin çarelerini aramalıdır. Fakat bu arama, geçmiş Cumhurbaşkanlığı seçimindeki Ekmek için Ekmeleddin olayına benzememelidir.  İkinci bir hususta, her şeye karşı çıkan anlayışla muhalefet tarzı terk edilmelidir. Köprüye karşı çıkan, havaalanına karşı çıkan, başörtüsüne karşı çıkan, yani milletin menfaatine olacak işlere muhalefet etme yöntemi bırakılmalıdır. 
Osmaneli ilçesinde CHP teşkilatı aynen genel merkezleri gibi sessiz sedasız bir kampanya yürütmüştür. Zaman zaman bir veya iki araçla köylere gidilmiş, zaman zaman da mahallelerde ve çarşılarda seçmenlere broşür dağıtılmıştır. Evet, cephesinin en azından giydirilmiş 10 aracına karşı, CHP sadece ilçe başkanının otomobilindeki Hayır giydirmesi ile kampanyaya başlamış ve bitirmiştir. Osmaneli merkezinde Hayır oylarının fazla çıkması, CHP Osmaneli teşkilatının bütün imkânsızlıklarına rağmen, yine de bir başarısıdır. CHP ilçe teşkilatı bu başarıyı daha da ileri götürüp, yerel seçimlerde neler yapabiliriz’in hesaplarını şimdiden yapmaya başlamalıdır. Tabi ki CHP Genel Merkezi kaynamazsa, karışmazsa. Baksanıza 2018 yılında yapılacak olan kurultay 2017 yılına çekildi. İlçe ve il teşkilat seçimlerinde partililer koltuk kavgasına düşmezlerse, 2019 yılında ki seçimlerde belki bir şeyler yapabilirler. Başta da söylediğim gibi, CHP Bilecik örgütleri Yaşar Tüzün’e çok iyi bakmalıdırlar. Yaşar Tüzün’ü bal ile kaymak ile beslemelidirler. Bilecik’te CHP demek Yaşar Tüzün demek haline geldi de…

Bu yazı toplam 1891 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.