BÜTÜN OKLAR MÜNÜR ŞAHİN'E DOĞRULTULDU

BÜTÜN OKLAR MÜNÜR ŞAHİN'E DOĞRULTULDU

Ak Parti Osmaneli İlçe teşkilatı 03 Mart 2019 Pazar günü Saat 14.30’da aday tanıtım toplantısı yaptı. Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı,...

A+A-

Ak Parti Osmaneli İlçe teşkilatı 03 Mart 2019 Pazar günü Saat 14.30’da aday tanıtım toplantısı yaptı. 
Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Partili Belediye Başkanları, Başkan adayları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve adayları, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantı da yapılan konuşmalarda Osmaneli Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Münür Şahin’e yüklenildi. Salonda yapılan toplantıya kadınların ve gençlerin yoğun bir katılım gösterdikleri gözden kaçmadı. 

butun-oklar-munur-sahine-dogrultuldu2-002.jpg
Aday tanıtım toplantısının ilk konuşmasını Osmaneli Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Can Yılmaz yaptı. İlçe Başkanı Yılmaz konuşmasında, “Ak Parti çatısı altında hizmet vermekten gurur duyanlar bugün bu vazifeyi 6 tane aday Osmaneli’nde var iken onun üzerine aday olarak gösterildiğinde hiçbirşey yok, ama seninle devam etmeyeceğiz, yeni bir isimle devam edeceğiz dediğimizde, burda tavır alan duruşunu sergileyen adayımız var. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ettik.  Ama duruş sergileme noktasında duruşunu sergileyememesinden dolayı bu kürsüden kendisini kınıyorum.

butun-oklar-munur-sahine-dogrultuldu3-002.jpg

15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan hainlere yönelik söylenmiş Milletin gücünün üstnde bir güç yoktur sözünü, aday gösterilmediğinde Milletin gücünün üstünde bir güç yoktur sözünü bu algıyla kullanan sözü söyleyen belediye başkanımızın bu sözünü kabul etmiyoruz. Yapılan hizmetleri görmezden gelip sadece bu göreve sıkıştıran, iktidarın gücünü, iktidarın yatırımlarını, Devletin yatırımlarını şahsına mal etmesini kabul etmiyoruz. Ak Parti tabanına 10 Nisan’da rozeti takacağım, Recep Tayyip Erdoğan’a taktırcağım deyip, tabanımızı etkilemeye çalışırken, diğer kesimlere de ben telefonuma açarlarda beni davet ederlerse değerlendiririm diyen, bu duyguyu, bu düşünceyi ifade eden, bu algıyı oluşturanı kabul etmiyoruz” dedi. 
İlçe Başkanı Kamil Can Yılmaz’ın ardından kürsüye gelen Ak Parti Osmaneli Belediye Başkanı Mustafa Kürek’de yaptığı konuşmada, “Şu an çok heyecanlıyım. Bu güzel topluluk ve bu güzel yüzler karşısında heyecanlı olmamak mümkün değil.  Değerli Ak Gönüllüler. 1997 yılından beri Kaymakamlık Yazı işlerinde görev yapmaktayım. Görev yaptığım süre bıyunca kapımı hiçbir zaman örtmedim, üşüdüğüm zamanlar oldu, kapımı halkıma yine de kapatmadım ve kapımı bundan sonrada örtmeyeceğim.

butun-oklar-munur-sahine-dogrultuldu4-002.jpg

Tevazu ile, Samimiyet ile ve Gayret ile 31 Mart seçimlerini kutlayan parti olacağız. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet kervanına bizde katılacağız ve bu kervanla devam edeceğiz. Biz bu trenden inmeyeceğiz. Bu tren büyük, bu gemi büyük burada herkese yer var. Bu trenden inen bir daha da binemez diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. Üç dönemdir ilçemize güzel hizmetler yapıldı. Hepsine teşekkür ediyorum.  Fakat halkımız bu hizmetlerin İktidar Partisine mensup olunmadan gelmeyeceğini yaşadı ve gördü. İnsanlar gelip geçicidir, bizler faniyiz, kalıcı olan hizmetlerdir” dedi. Başkan adayı Mustafa Kürek projelerinden de bahsederek, “İlçemiz üçayak üzerinde durmaktadır. Tarım, Sanayi ve Turizmde yol katetti. Rahmetli Selahattin Başkanımız döneminde başlayan hizmetler, Mehmet Isıkan Ağabeyimizle ve daha sonra da devam etti. Bizler de bu hizmetleri devam ettireceğiz. Öncelikle çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik tesislerimiz olacak. Bayanlarımıza hanımefendilere bir müjdemiz var. Onlar için her mahalleye bir konak yapacağız. Yaşlılarımız için barınma evi, çocuklarımız için iki vardiyalı kreş oluşturacağız. Sabah erken işe gidenler ve okula giden öğrencilerimiz için üşümeyecekleri sıcacık akıllı duraklar yapacağız. Daha birçok projemiz var, ileriki günlerde hepsini sizlerle paylaşacağız” dedi. 
Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karanıyık’da yaptığı konuşmada; “14 Ağustos 2001 tarihinde bir yiğit adam çıktı ve dedi ki “Artık Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak” dedi. Bu partiyi halkımız kurdu, bizlere de sadece tabelasını asmak kaldı. Tam 17 yıldır bir takım icraatlar yapmaya çalışıyoruz.

butun-oklar-munur-sahine-dogrultuldu5.jpg

Yapılan hizmetleri şahıslara mal etmek, şahıslar yapmış gibi düşünmek çok doğru değil. Genel Merkezimiz nasılki 2014 seçimlerinde bir karar verdiyse, bugünde 2019 seçimlerinde Mustafa Kürek ağabeyimizi belediye başkan adayı yapmıştır. Nasıl ki 2014 yılında bir itişare mekanizması karar verdiyse, bugün de aynı istişare mekanizması karar vermiştir. Burda ben varsam Ak Parti var, Ben Yoksam Ak Parti yok diyen arkadaşları görünce üzülüyoruz. Bu yoldan ayrılanlarla kusura bakmasınlar ama bu partinin bundan sonra işi olmaz. Ayrıca ben seçimlerden sonra cumhurbaşkanımıza rozet takdıracağım diyenlerle de kusura bakmasınlar, bundan sonra işimiz olmaz. İl başkanlığı dönemimde bazı arkadaşların bize gelip, Belediye Başkanının partiyi uçuruma sürüklediğini, partiyi bir kenara atıp herşeyi kendinin yaptığını, partinin tek adam olarak idare edilmeye başlandığını ifade ettiler. Bu kişiler Belediye başkanı hakkında bir sürü konu getirdiler, bir sürü şikâyette bulundular. İster istemez bu konular genel merkeze de gitti, konuşuldu ve değerlendirildi. O gün bizlere şikâyet edenler bugün Belediye Başkan adayı olunca yanında yer aldılar. Kendileri de Bağımsız İl Genel Meclisi adayı oldular. O gün söyledikleriniz doğruysa, bugün neden o taraftasınız, o gün söyledikleriniz yalansa bunu basına çıkıp neden açıklamıyorsunuz. Bu konuda açıklık getirilmesini istiyoruz” dedi. 
Ak Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’da toplantıda yaptığı konuşmada, “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yürüme fırsatı verdiği için rabbimize şükrediyoruz.

butun-oklar-munur-sahine-dogrultuldu6.jpg

Bu güzel ailenin kıyısında köşesinde bulunmanın bir şeref olduğunu idrak edemeyenlere de yazıklar olsun” dedi. MV. Selim Yağcı konuşmasına devamla, “Belediyecilik zor iştir, zorlu bir iştir. Belediyeciliğin iyi bir şekilde yapılabilmesi için arkanda güçlü bir lojistik desteğin olması gerekir. Belediye Başkanlığı kafası, kasasındaki parası kadar çalışır. Kasanızda gerekli paranız, arkanızda gerekli gücünüz yoksa hizmeti yapma imkânını hiçbir zaman olmaz. Bir itirafta bulunuyorum. Biz Osmaneli’de aday tespitinde bir hata yaptık. Ben ve İl Başkanımız çok tevazu sahibi davranarak, çok insani davranarak,  adam gibi davranarak belirgin şeyleri baştan açıklamadığımız için, ortaya koymadığımız için, aman bu iş kapansın kimsenin yüzüne bir şey vurmayalım, yeni döneme de el ele gönül gönüle girelim dediğimiz için hata yaptık. Münür beyle çok uzun süre belediye başkanı olarak çalıştım. Allah varya çok naif ve kibar bir insandır. Aramızda bu zaman kadar en küçük bir itilaf olmamıştır. Ne benim ne il başkanımızın kendisiyle kişisel bir problemi yoktur. Erken seçim olacağı dönemde Başkanın çok yakınında olan üç kişi koşarak geldiler. Dedikleri Osmaneli böyle yönetilemez, Osmaneli elimizden gidiyor, bu yönetim tarzıyla şehrimiz uçuruma gidiyor dediler. Bir sürü iddialar ve olumsuz şeyler. Bunları benim açıklamama ahlakım el vermez. Telefonumda da var, isteyene verebilirim. Benzer iddialar bir yıldan beri Ankara’ya gitmiş ve dosyalar dolmuş. 15 Temmuz’la ilgili arkadaşın girişimleri Anakara’daki dosyalarda oluşmuş. Devam eden süreçte de Bağımsız İl Genel Meclisi adayı, Mevcut İl Genel Meclisi üyesi arkadaşımız, Geçici İlçe Başkanlığına vekâlet eden arkadaşımız bu iddiaları, bu ithamları geçen süreç içerisinde de hep devam ettirdiler. Genel Merkez bu iddaları değerlendirerek, bu dönem içerisinde yeni bir adayla devam etme noktasında karar verdi. Bu kararı son ana kadar ne ben ne de İl başkanımız dahi bilmiyorduk. Ben Genel merkezimizin kararının sonuna kadar arkasında dururum ve Mustafa Küek Başkanımızın başarılı olması için sonuna kadar mücadele ederim “dedi.

butun-oklar-munur-sahine-dogrultuldu7.jpg 
Konuşmaların ardından Eski Belediye Başkanı Mehmet Isıkan’a plaket takdim edildi. Adaylar hep birlikte kürsüden katılanları selamladıktan sonra pilav ve ayran ikramınında bulunuldu.

Bu haber toplam 17358 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum