BURASI BİR OKUL DUVARI; YAKIŞIYOR MU?

BURASI BİR OKUL DUVARI; YAKIŞIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı- na bağlı olan okullarımızda, Eğitim ve Öğretim müfredatı uygulanır. Çocuklarımız 6 yaşından itibaren okullara gitmeye...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı- na bağlı olan okullarımızda, Eğitim ve Öğretim müfredatı uygulanır. Çocuklarımız 6 yaşından itibaren okullara gitmeye başlar. Okullarda milli, manevi ve fen bilimleri olarak birçok ders görür ve öğrenirler. Ayrıca okulları- mızda öğrencilere öğretilmesi gereken en büyük dersin, topluma faydalı birer birey olmaları, ahlaki yönden tam manasıyla donatılmaları, toplumun zararına olacak iş- lerden sakınmaları olmalıdır. Geçtiğimiz günlerde Osmaneli Mezarlığının duvarının resmini çekerek “HER YERE BEKÇİ Mİ LAZIM” başlıklı haberi yapmıştık.

burasi-bir-okul-duvari-yakisiyor-mu.jpg

Her yere bekçi koymak imkânsız, fakat okullarımızda her öğ- rencinin vicdanına bir bekçi koymak ta Milli Eğitimin işi değil mi? Kamuya zarar verecek eylemleri yapmanın hem kanunen, hem de vicdanen suç olduğunu o körpecik beyinlere öğretecek olanlar, eğitim ve öğretim sisteminin öğretmenleri değil mi? İşte burası Osmaneli’nin tam merkezinde bir okul. Yüzlerce öğrencinin okuduğu, bir şeyleri öğrendiği bir okul. Öğrencilerin sadece öğrendiği, fakat yeterli eğitimi alamadığı bir okul. Bu okulun duvarları- nı bu hale getirenler de bu okullardan diploma alan gençler. Demek ki onlarda bu sistem içerisinde sadece okumuşlar, okutulmuşlar, öğrenmişler, öğretilmişler fakat ne yazık ki eğitim alamamışlar, eğitilememişler. Bu okulun duvarları uzun zamandır bu halde çirkin bir görüntüye neden oluyor. Hadi okulun duvarlarının bu hale gelmesini engelleyemediniz. Uzun zamandan beri bu halde kalmasına nasıl göz yumdunuz? Yoksa okulun duvarlarının bu halde olduğunun farkında mı değilsiniz? Okulda eğitim öğretim gören çocuklar, sınıflarda tahta yerine okul duvarlarına yazı yazarak mı eğitim görüyorlar. Okulun duvarındaki çirkin yazıları gören, her teneffüse çıktığında bu yazıları okuyan körpecik beyinler, bu işin doğal ve meşru olduğunu sanıp yarın da onlar gidip başka bir okulun duvarına veya bir caminin duvarına böyle çirkin yazılar yazarlarsa, bunun suçlusu o çocuklar mı? Onlara bu işin çirkin olduğunu öğretemeyen, onları yeterince eğitemeyen öğretmenler mi? Yoksa okul duvarının uzun süredir çirkin bir halde durması- nı görmeyen yetkililer mi?

Bu haber toplam 4820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum