BU SLOGANA DİKKAT!

BU SLOGANA DİKKAT!

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ortaklığında Kurban Bayramı trafik tedbirleri bilgilendirme programı gerçekleştirildi. Bilecik-Bozüyük Karayolu üzerinde bulunan trafik uygulama alanında gerçekleşen programa Vali Tahir Büyükakın, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’da katıldı.

Vali Tahir Büyükakın, trafik ekiplerinden denetimlere ilişkin bilgiler alarak, sürücülerle sohbet etti ve trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca sürücülere bilgilendirici broşürler dağıtılarak çeşitli ikramlarda bulunuldu.

1-372.jpg

FERENE DEĞİL, KURALA GÜVEN

Kurban Bayramı trafik tedbirleri kapsamında ‘Frene değil, kurala güven’ sloganıyla farkındalık yaratılmaya çalışılacağı belirtilirken, emniyet ve jandarma ekiplerinin bayram tatili süresince teyakkuz halinde olacağı belirtildi.

ÇOK CİDDİ TEBİRLER ALINDI

İçişleri Bakanlığı’nın bayramların kazalardan uzak huzur ve sükun içerisinde geçmesi için çok ciddi  tedbirler aldığını ifade eden Vali Büyükakın, ilimizde alınan tedbirlerle birlikte kaza oranlarında azalmaların meydana geldiğini söyledi.

Vali Büyükakın, bayram tatili sürecinde sürücülerde yaratılmak istene farkındalıkla ilgili düzenlene programda şunları kaydetti:

2-367.jpg

“İçişleri Bakanlığımız hem emniyet teşkilatımız hem de jandarma teşkilatımız aracılığıyla bir süredir yoğun bir şekilde özellikle bayram trafiğini kontrol altına almak, bayramlarda yaşanan can kayıplarını önlemek ve bayramı bayram tadında geçirebilmek için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Ülke genelinde yüzde 36’alara varan can kayıplı kazalarda azalma meydana geldi.

EMNİYET VE JANDARMA TEYAKKUZDA OLACAK

Bilecik’imizde de Türkiye’deki uygulamaya paralel olarak çok ciddi tedbirler alındı. Geçen Ramazan Bayramı trafiğinde alınan tedbirlerle hiç can kaybı yaşanan kazamız olmadı. Benzer bir uygulamayı bu sene Kurban Bayramı’nda da sürdüreceğiz. Bu kapsamda emniyet teşkilatımız 8 ekibimiz ve 60 personelle, jandarma teşkilatımız ise 6 ekip 40 personel ile birlikte bayram tatili süresince 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak sürekli sahada olacaklar. Sürücülerimizi gerek yaptıkları denetimlerle yakalanma algısını oluşturarak, farkındalık yaratmak suretiyle sürücülerimizi daha uyanık tutmak, kazalar konusunda onların kurallara uyması için farkındalık oluşturmak yönünde tedbirler almakta. Bu vesile ile kaza oranların azalmasını umuyoruz. İnşallah bu sene de çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğiz. Bu bayramda da bizim sınırlarımız içerisinde inşallah hiç cam kaybı olmayacak, maddi hasarlı kazaları da azaltmaya çalışacağız.

3-272.jpg

FRENE DEĞİL, KURALLARA GÜVEN

Bu seneki ‘Frene değil, kurallara güven’ sloganıyla da farkındalık yaratmaya çalışarak bu slogan karayollarımızda çeşitli noktalara asılacak. Bu vesile ile hem Bilecik halkımızın hemde tüm İslam aleminin kazasız belasız bir bayram geçirmesini, bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

4-090.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 6974 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.