BU SENE YÜZÜMÜZ GÜLECEK

BU SENE YÜZÜMÜZ GÜLECEK

AĞLAN KÖYÜ MUHTARI BALCI“BU SENE YÜZÜMÜZ GÜLECEK”

A+A-

Rusya'nın domates ithalatında Türkiye'ye uyguladığı firma sınırlamasını kaldırması Osmanelili domates üreticilerini memnun ederken, domates fiyatlarında hareketlenmeler yaşanması bekleniyor.
Osmaneli Ağlan Köyü Muhtarı Kasım Balcı gazetemize yaptığı açıklamada, iki yıldır domates üzerindeki kısıtlamanın kaldırılmasını beklediklerini söyledi.
Domatese getirilen kısıtlamanın kaldırılmasıyla fiyatlarda da hareketliliğin olacağını düşündüğünü söyleyen Muhtar Balcı, üreticilerin yüzünün şimdiden gülmeye başladığını vurguladı.
Rusya'nın kararının tüm domates üreticilerini sevindirdiğini anlatan Ağlan Köyü Muhtarı Kasım Balcı, şöyle konuştu:
"Rusya domates ithalatını sınırlı sayıda firmaya vermişti. Dışişleri ve Ekonomi bakanlıklarının, Rus yetkililerle yaptığı görüşme sonrası tüm firmalara ihracat yolu açıldı. Rusya'nın aldığı bu karar Osmanelili çiftçilerimizi çok sevindirdi. Çiftçilerimizin ürettiği domatesleri ihracatçılarımız alarak daha fazla ürün ihracatı yapar ve üreticilerimiz de daha iyi kazanç elde ederler. Kararın ardından köylerimizde de domatese yönelik bir hareketlilik başladı. İnşallah bu sene Domates üreticilerimizin yüzü gülecek, çiftçilerimiz iyi bir gelir elde etmiş olacaklardır. Tüm ihracatçılarımızı ve iç piyasaya yönelik alıcıları Osmaneli’ye ve Ağlan köyümüze bekliyoruz." Dedi. 


Bu haber toplam 1333 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.