BU DA OSMANELİ İTTİFAKI

BU DA OSMANELİ İTTİFAKI

OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI“BU DA OSMANELİ İTTİFAKI”

A+A-

Osmaneli Belediye Meclisi 6 Nisan 2018 Cuma günü saat 17.00’de toplandı. Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Şaban Güdem’in mazeretli olarak katılamadığı toplantıda 8 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı. 

osmaneli-belediye-meclisi-(1).jpg
Belediye Meclisi toplantısının başlangıcında hizmetler ve yatırımlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Münür Şahin; Değerli Meclis üyelerimiz. Önemli yatırımlarımızdan biri olan Hal binamızın yapımına başlandı. Alt betonu atıldı, kalıpları çakılıyor. Buradaki hedefimiz Hal binamızı karpuz sezonuna yetiştirmek.  Otogar binamızın inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Otogar binamızı da haziran sonuna kadar bitirmiş olacağız. Benzin istasyonu ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Şehir içi bölünmüş yolun son kat asfaltının atılması için Mayıs ayı bekleniyor. Bu arada tretuvar çalışmaları başladı. Geçtiğimiz günlerde OEDAŞ’ı ziyaret ettik. Yaklaşık 1 Milyon Dörtyüzbin liralık bir elektrik yatırımı yapılacak Osmaneli’ye. Orta refüjdeki aydınlatmalar yenilenecek.

osmaneli-belediye-meclisi-(3).jpg

Osmaneli’de elektrik hatlarının yer altına alınması gereken yerleri vardı. Bu oran %30 civarındaydı. 2019 yılı sonuna kadar Osmaneli’nin bütününde elektrik hatları yer altına alınmış olacak. Doğalgaz da ise Osmaneli’nin %99,9’u bitmişti. Bu yaz döneminde geri kalan yerleri de bitirerek, Osmaneli’nin alt yapı sorunlarının hepsini bitirmiş olacağız. Osmaneli ilçemize gelen yatırımların tümünde Belediyemizin payı vardır. Belediye olarak gelen yatırımların arsalarını biz temin ettik. Bizler bu yatırımlara arsa tahsis etmeseydik, bu yatımlar Osmaneli’ye gelmeyebilirdi. 2017 yılında 30 Milyon Tl gelir elde ettik. Toplam varlıklarımızı 4 katına çıkartarak 60 Milyon TL civarına getirdik. Bunları yaparken de Belediyemizi borçlandırmadan yaptık. Osmaneli’yi ben bir uçağa benzetiyorum. Yavaş yavaş hızlanan ve kalkışa yani uçmaya hazır bir Osmaneli var. Osmaneli’nin bu hale gelmesinde hepimizin payı. Birlik ve Beraberlik içerisinde yaptığımız bu hizmetlerden dolayı ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimizin sonuna kadar da devam edeceğine gönülden inanıyorum” dedi. 

osmaneli-belediye-meclisi-(7).jpg
Osmaneli Belediye Meclisi gündemine geçildi. 8 maddeden oluşan gündemin 1. Sırasında Encümen üyelerinin seçimi vardı. Kapalı oylama usulü ile yapılan oylamada, Ak Parti Gurubundan Yalçın Yağı, MHP gurubundan da Hasan Eroğlu katılan bütün meclis üyelerinin (11 Oy) alarak Daimi Encümen üyesi seçildiler. İhtisas komisyonları da beşer üyeden oluşturuldu. Ak Parti 3, MHP ve CHP’den birer üye komisyonları oluşturdular. Yapılan seçimlerde İmar Komisyonu üyeliklerine Ak Parti’den Yalçın Yağız, Turan Ağdağ, Hayati Kaba, MHP’den Murat Özer, CHP’den Hüseyin Dinçer, ARGE Komisyonuna Ak Parti’den Bekir Torun, Şaban Güdem, Turan Ağdağ, MHP’den Saim Taşgın, CHP’den Cahit Öker, Çevre Komisyonuna Ak Parti’den Bekir Torun, Turan Ağdağ, Hayati Kaba, MHP’den Hasan Eroğlu, CHP’den Cahit Öker, Plan Bütçe Komisyonuna Ak Parti’den Bekir Torun, Hayati Kaba, Yalçın Yağız, MHP’den Saim Taşgın, CHP’den Hüseyin Dinçer seçildiler.  Gündemin 3. Maddesinde yer alan Faaliyet Raporunun görüşülmesine geçildi. Faaliyet raporu üzerinde söz alan meclis üyesi olmadı. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.  4. Madde olan Denetim Raporu da oy birliği ile kabul edildi.

osmaneli-belediye-meclisi-(5).jpg

Gündemin 5. Maddesinde yer alan İmar değişikliği konusunda MHP üyesi Hasan Eroğlu söz alarak, “Sayın Başkan toplum arasında Halk Sağlığı merkezinin uzak yere yapılacağı, burada kan tahlili ve diğer tahlillerin yapılmayacağı, hastane ile Halk Sağlığı merkezi arasında gidip gelmenin vatandaş için zorluklar meydana getireceği konuşuluyor” diye sordu. Başkan Şahin soruya verdiği cevapta, “Halk Sağlığı merkezinde bütün cihazlar olacak. Burada Kan tahlili de, diğer tahlillerde yapılabilecek. Hastanemizdeki cihazlar buraya taşınacak, hastanemize de ayrıyeten cihazlar alınacaktır. Yine Halk Sağlığı Merkezi yapıldığında Osmaneli’de yaklaşık olarak on veya on bir doktor artışımız olacaktır. Bu konuda hiçbir sıkıntı yoktur” dedi. Gündemin 5. Maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 6. Maddesinde yer alan imar değişikliği de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 7 maddesinde yer alan Encümene Yetki Verilmesi maddesinin oylanmasında 10 meclis üyesi kabul derken, CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Dinçer Ret oyu verdi. Günüören Köyünde belediye adına taşınmaz alınması konusunda ki maddeye ret oyu verme gerekçesini Hüseyin Dinçer, “Ulaşamadığımız yerde hizmet vermek zor olur. Günüören köyünde alınacak olan tarihi evlerin Belediyeye külfet getireceğine inanıyorum” dedi. Yine gündemin Ücret tarifelerinin görüşülmesini kapsayan 8. Maddesi de oy birliği ile kabul edilmiş oldu. 
Osmaneli Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumu Ak Parti, MHP, CHP ve bir bağımsız üyenin ittifakı ile sona erdi.  

 

Bu haber toplam 3029 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum