BU ÇİRKİNLİKLER, BU GÜZELLİKLERE YAKIŞMIYOR

BU ÇİRKİNLİKLER, BU GÜZELLİKLERE YAKIŞMIYOR

OSMANELİ’NİN SAĞDUYULU VATANDAŞLARI GAZETEMİZE DERT YANDILAR “BU ÇİRKİNLİKLER, BU GÜZELLİKLERE YAKIŞMIYOR”

A+A-

Göreve seçildiği günden bu yana Osmaneli’yi, Sanayisi ile Kültür ve Turizm değerleri ile marka şehir yapmak için uğraşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 3 yıllık zaman zarfında Sakarya nehri kenarı, olmak üzere birçok yeniliğe ve güzel işlere imza attı.

18519657_1862909400592261_5248286076592197223_n.jpg

Özellikle Osmaneli konakları ve tarihi evleri ile ilgili yaptığı çalışmalar, bakanlıklara vermiş olduğu projeler, içmeler tesislerinin geldiği bugünkü durum göz önüne alınırsa, Osmaneli gelecek birkaç yıllık zaman zarfında,  güzellikler içerisinde huzurla yaşanacak bir şehir olma yolunda ilerliyor. Özellikle Haceloğlu, Camikebir ve İnönü mahallelerindeki kaldırım, sokak ve cadde çalışmaları birçok il belediyesini kıskandıracak cinsten. 

18485718_1862909440592257_786007790170887646_n.jpg
Osmaneli Haber Gazetesi olarak geçtiğimiz gün Osmaneli’yi dolaşarak, rast geldiğimiz vatandaşlara yapılan işleri ve bu çirkin görüntüleri sorduk. Konuştuğumuz vatandaşlar, “Osmaneli’nin Turizm kenti olması için harcanan çabalar, yapılan masraflar, meydana getirilen güzel işler, ne yazık ki bazı çirkinlikler ile gölgeleniyor.

740372d3-143f-4029-a29c-84cd96a17abf.jpg

Yıkılmaya yüz tutmuş ve tarihi hiçbir değeri olmayan eski binalar, yol kenarlarına bırakılmış hurda araçlar, boş arsalara atılmış çöpler, sokaklarda gezen ve bazılarının da çocuklara ve büyük insanlara saldırdığı söylenen sokak köpekleri, Osmaneli’de yapılan güzellikleri perdeleyen, örten çirkinlikler olarak göze çarpıyor. Özellikle dışarıdan ilçeye gelen misafirlerin yemek yediği, ilçenin en güzel restoranlarından birisinin tam karşısında bulunan köpek barınağı, tavuk kümesi Osmaneli’ye yakışmayan bir çirkinlik. Özellikle burada yuvalanan köpekler vatandaşlara özellikle küçük çocuklara saldırıyorlar.

21f69e35-0b2a-4b0f-ac6f-25b1c7e0093a.jpg

Osmaneli Turizm kenti olma yolunda ilerleyecekse, bu konuda şehri güzelleştirmek için çalışan yetkililerin, öncelikle bu çirkinlikleri ortadan kaldırması gerekmiyor mu? Osmaneli’ye gelen turistler, öğle veya akşam yemeklerini köpeklerin barındığı bir viraneliğe karşı yapıyorlarsa veya öğle namazlarını kılıp camiden çıktıklarında yıkılmaya yüz tutmuş bir viranelikle burun buruna geliyorlarsa, Osmaneli’ye bir daha neden gelsinler. Mahalle aralarında sokak ve kaldırımlara terk edilmiş hurda araçlar var. Bu araçlarda yangın çıkarsa yahut ta çocuklar oynamak için bu araçlara girdiklerinde cam veya saçtan bir yerleri kesilirse bunun suçlusu kimdir?

bu-cirkinlikler,-bu-guzelliklere-yakismiyor.jpg

Cadde ve sokaklarımız tertemiz fakat bu hurda araçlar yüzünden kötü görüntü meydana geliyor. Bunların bulundukları yerlerden kaldırılıp bir depoda toplanması daha iyi olmaz mı? Yıkılmaya yüz tutmuş eski binaları belediyemizin yıkma ve yıktırma yetkisi yok mudur? Allah korusun bu binalar bir gün birilerinin üzerine çökecek, yazık değimli? Osmaneli ilçemiz güzel ve temiz bir şehir olma yolunda ilerlerken, bu hurdalıklar, Osmaneli’nin görüntüsünü bozmaktadır. Osmaneli için bu kadar çaba sarf eden Münür Başkanın bunlara bir çare bulmasını istiyoruz” dediler. 

Bu haber toplam 3078 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.