BŞÜ NEDEN TERCİH EDİLMEDİ ?

BŞÜ NEDEN TERCİH EDİLMEDİ ?

10 yıl önce kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, bu zaman zarfında hem ulusal hemde uluslararası düzeyde saygınlığını arttırarak öğrenci sayısını...

A+A-

10 yıl önce kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, bu zaman zarfında hem ulusal hemde uluslararası düzeyde saygınlığını arttırarak öğrenci sayısını yaklaşık 20 bine ulaştırdı. 

Fakat geçtiğimiz yıllarda öğrenciler tarafından büyük ilgi gören üniversitemiz bazı bölümlerinin bu sene hiçbir öğrenci tarafından tercih edilmemesi dikkat çekti. 

2007 yılından beri %100 olan doluluk oranına sahip İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü İkinci Öğretiminin bu seneki doluluk oranı deyim yerindeyse içler acısı durumda. 120 kontenjana sahip olan bu bölümü bu yıl hiçbir öğrenci tercih etmedi. 

Benzer şekilde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümü İkinci Öğretimini de bu sene tercih eden öğrenci sayısı da dikkat çekici. 120 kapasiteye sahip olan bu bölümde, bu yıl sadece 4 öğrenci tercih etti. 

Kurulduğu ilk yıldan beri en fazla tercih edilen bu bölümlerin öğrenci adayları tarafından bu sene neden tercih edilmediği kamuoyunda tartışmalara neden olmuş durumda.

Bu haber toplam 5063 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.