BORÇ ERTELEMESİ BİR ÇÖZÜM DEĞİLDİR

BORÇ ERTELEMESİ BİR ÇÖZÜM DEĞİLDİR

DOLU AFETİNDEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLER“BORÇ ERTELEMESİ BİR ÇÖZÜM DEĞİLDİR”

A+A-

Osmaneli’de peş peşe yaşanan dolu felaketleri Osmaneli köylüsünü de, çiftçisini de bitirme noktasına getirdi. Yaklaşık 20 gün önce Soğucakpınar-Kaşıkçı-Medetli köyleri arazisinde yaklaşık 2300 dönümlük bir alanda yağan dolu, Karpuz, Kavun ve Domatesleri vurmuştu. 26 Haziran 2018 Salı günü Osmaneli ilçesinin batısında yer alan, Beşevler, Çerkeşli, Ağlan, Avdan, Yeşilçimen, Ericek, Sarıyazı, Gaziler ve etrafındaki köylerde yağan Dolu yaklaşık 40 Bin dönümlük arazideki tarlalarda ürün bırakmadı.

img_4410.jpg

Dolu felaketine maruz kalan köylüler, “2018 yılı sezonumuz bittiği gibi, meyve ağaçlarımızdan gelecek 3-4 yıl daha ürün alamayacağız. Ağaçlarımızın hepsi yumurta büyüklüğünde yağan doludan zarar gördüler.

img_4414.jpg

Şeftali, Erik, Armut ağaçlarımızın dalları kırıldı. Tarlalarımızda ektiğimiz Domatesler, biberler ve diğer sebzelerin hiç biri kalmadı. Devletimizin bu bölgeyi Afet bölgesi kapsamına alarak, bizlere yardım etmesi gerekir. Bizler için önümüzdeki kış çok zor geçecektir.

img_4350.jpg

Geçen yıldan kalan borçlarımızı bu sezon ödemeyi planlıyorduk fakat ne elimizde, ne de tarlamızda, bahçemizde hiç bir şey kalmadı. Çok zor durumdayız. Devletimizin bizlerin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarımızı erteleyeceğini duyuyoruz. Fakat bu bir çözüm değildir. Devletimiz daha kalıcı çözümler üretsinler” dediler.

img_4404.jpg

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.