BÖLGENİN İLK İŞGEM’İ OSMANELİ ‘DE KURULUYOR

BÖLGENİN İLK İŞGEM’İ OSMANELİ ‘DE KURULUYOR

Birçok proje ile destekler alan Osmaneli Belediyesi bir ilke daha imza atarak Bilecik İlinde ilk Güdümlü Proje desteği alan belediye olarak Bursa ve Eskişehir...

A+A-

Birçok proje ile destekler alan Osmaneli Belediyesi bir ilke daha imza atarak Bilecik İlinde ilk Güdümlü Proje desteği alan belediye olarak Bursa ve Eskişehir İllerinde dahi olmayan İŞGEM’i (İş Geliştirme Merkezi) kurmak için 1,5 Milyon TL destek alıyor.
Tarihi çarşıyı canlandıracak İŞGEM Projesi ile Osmaneli Belediyesi tarafından restorasyona başlanan alanda ekonomik hareketlilik sağlanarak, tarihi çarşı eski günlerine geri dönecek.
"İşletme Kuluçkaları" veya "KOBİ Fidanlığı" olarak adlandırılan, uluslararası literatürde "Business Incubator" olarak anılan İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi)'ler, özellikle yeni girişimcilere ve işletmelere en zorlandıkları ilk yıllarında çeşitli şekillerde destek olan, iş kurmalarını ve yönetmelerini kolaylaştıran, işletmelerin başlangıç aşamalarında karşılaşacakları riskleri en aza indiren ve uzun yıllardır dünyada uygulama alanı bulunan istihdam yaratma ve iş kurma modelidir.     

manset-haberin-resimleri-2-(1).jpg
Osmaneli İŞGEM’e ait olacak konaklarda, iki butik otel, bir restaurant, el sanatları (biblo bebek, takı, sabundan objeler vb.) imalâtı, kuka ağacı meyvesinden tespih imalâtı, lefke taşından sanatsal mozaik yapımı, lefke bezi dokuma atölyesi, ahşap işleme (maket vb.) atölyesi, bilgisayar yedek parçaları imalâtı, kurutulmuş sebze meyve, tarhana, erişte vb. imalâtı işlikleri ve İŞGEM Yönetim Birimi kurulması planlanmaktadır. 
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; “ Osmaneli Belediyesi olarak BEBKA ile İçmeler tesisi, Hisarcık Beşevler paketleme ve yöresel ürünler üretim merkezi, Sürekli eğitim merkezi, Eğiticilerin Eğitimi projesi ve TÜRKAK akreditasyon vb. projelerini gerçekleştirdik. Üniversitelerimizin, Prof.Dr. İsa İpçioğlu ve diğer hocalarımızın katkıları ile projeler üretip hayata geçiriyor ve destekler, hibeler alıyoruz. İŞGEM Projesi ile Osmaneli tarihi çarşısı canlanacak, eski günlerine kavuşacak. 1.500.000 TL destekli proje Osmaneli için hayırlı olsun. Projeye destekleri için Bilecik Valimiz Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyoruz. “ dedi. 
30 Kasım 2018 tarihinde saat 15.00’de Necla Hanım konağında Bilecik Valisi, BEBKA Genel Sekreteri ve diğer kamu temsilcilerinin de katılımı ile İmza töreni düzenlenecektir.

manset-haberin-resimleri-1.jpg

 

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.