BİZLER MALİYE İLE MÜKELLEF ARASINADA KÖPRÜYÜZ

BİZLER MALİYE İLE MÜKELLEF ARASINADA KÖPRÜYÜZ

BİLECİK SMMMO BAŞKANI SÜLEYMAN KIRALBİZLER MALİYE İLE MÜKELLEF ARASINADA KÖPRÜYÜZ. Bilecik SMMMO’da, 6736 sayılı yasa kapsamında yapılandırma...

A+A-

BİLECİK SMMMO BAŞKANI SÜLEYMAN KIRAL

BİZLER MALİYE İLE MÜKELLEF ARASINADA KÖPRÜYÜZ.

 

Bilecik SMMMO’da, 6736 sayılı yasa kapsamında yapılandırma ve Matrah artırımı konulu eğitim semineri düzenlendi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin ve mükelleflerin yeni çıkan yapılandırma kanunu ile bilgilendirilmeleri amacıyla düzenlenen seminere Eskişehir SMMMO başkanı Neşet Ertoy, YMM Ali Karakuş, Mustafa Uçkaç, Hasan Eröksüz, Eskişehir oda sekreteri İlhan Gülcü Eskişehir önceki dönem oda başkanı Selahattin İlkerÖzokçu katıldılar.

 

Seminer ile ilgili olarak Bilecik SMMMO başkanı Süleyman Kıral Seminerin açılışında katılımcılara bir konuşma yaptı. Bilecik SMMMO başkanı Kıral konuşmasında;  “Sayın,  Eskişehir SMMM oda başkanım, sayın, ymm üstadım,  sayın, kurul üyeleri ve eğitmenlerim, çok değerli meslektaşlarım, değerli basın mensupları,

Hepiniz hoş geldiniz,

Şahsım ve odamız kurulları adına hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Değerli meslektaşlarım;

19 ağustos 2016 tarih,  29806 sayılı resmi gazete yayımlanan ,  03/08/2016 tarih ve 6736 sıra sayılı kanun ve müteakiben 23/08/2016 tarih ve 29810 (mükerrer) sayılı resmi gazete'de yayımlanan 6736 sayılı kanun (1) seri nolu genel tebliğ    ile   bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin hususlar belirtilmiş, bu kanun ile;

1-30/06/2016 tarihi itibarıyla gecikmiş vergi ve borçlarında yurt içi üretici fiyat endeksi ( yi-üfe) oranında güncelleme,

2-motorlu taşıtlar ve trafik para cezalarında büyük oranda indirim,

3-.peşin ödemelerde yurt içi üretici fiyat endeksi (yi-üfe) oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim,4.vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50 sinin silinmesi,

4-vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonuçlandırılmasına %80 e varan indirim,

5-yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması (varlık barışı)

6-işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi,

7-eczanelerde stok kayıtlarının düzeltilmesi,

8-matrah ve vergi arttırımında bulunan mükellefler için vergi incelemelerinden muafiyet,

9-inceleme ve tarhiyat safhasında borçların yapılandırılması,

10-beyan edilmemiş gelirler ve kazançların pişmanlıkla beyanı,

11-yapılandırılan borçların kredi kartı ile ödenmesi,

12-6552 sayılı kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması,

13- vadesi 31/12/2011 tarihinden önce olan 50 tl. ve altındaki borçların silinmesi, gibi işlemleri kapsamaktadır.

14249757_10210788701903621_1354794476231452274_o.jpg

Meslek camiası olarak aflara  karşı olduğumuzu hep dillendirdik. Ancak ekonomik koşullar  ve işverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda böyle bir yasaya gereksinim  olduğundan  bu  düzenlemenin  yapıldığını da biliyoruz.

TÜRMOB genel başkanımız sayın Nail Sanlı başkanlığında  maliye bakanımız  sayın Naci Ağbal’ ı ziyaretimizde de bu konular dile getirilmiş sorumluluklarını zamanında yerine getiren mükelleflere haksızlık yapıldığı bunun da çözülmesi gerektiği belirtilmiştir.

Sayın maliye bakanımız cevaben vecibelerini zamanında yerine getiren mükellefleri kendilerinin de düşündüğünü,  adil olması açısından onlar için de süpriz bir çalışma yaptıklarını yakın bir zamanda bu çalışmayı da kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etmişlerdir.

Maliyenin mükellefleri, bizlerin müşterileridir.  biz meslektaşlar olarak mükellef ile maliye arasında köprü vazifemizi ifa ediyoruz. Dolayısıyla hem müşterilerimizi korumak, hemde maliyenin vergi alacaklarını düşünmek zorundayız. Bu konuda da adil olmalıyız. çıkan bu yasadan  müşterilerimizi tam manasıyla yararlandırmalı ve ileride zora düşebileceklerini kendilerine çok iyi anlatmalıyız.

Tabi çıkarılan her yasa ve  yapılan her yasa değişikliği doğrudan bizleri ilgilendirmekte, doğru işlem yapabilmemiz için de her yenilikte meslektaşlarımızı bilgilendirmek anlamında eğitimlerimizide hep yaptık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Şimdi değerli üstadlarımız konuları detayları ile  bizlere aktaracaklar,  anlaşılmayan veya merak edilen konular hakkında   meslekktaşlarımızın sorularını  cevaplayıp, konunun en iyi anlaşılmasına yardımcı olacaklardır.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlediğimiz seminer için bizlere her konuda destek veren eskişehir odamızın başkanı sn; neşet ertoy ve kurul üylerine, değerli üstadımız YMM. Ali Karakuş’a, eğitimimize katkı sağlayan SMMM sn.Mustafa Uçkaç ve SMMM sn. Hasan Eröksüz’e katılımınızla bizlere güç veren siz meslektaşlarımıza, şahsım ve  kurullarımız adına  şükranlarımı sunuyor,  kolaylıklar diliyorum,Hepinizi tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Bilecik oda başkanı Süleyman Kıral’ın konuşmasının ardından, Eskişehir SMMMO başkan ve yönetiminden seminere katılanlar, 6736 sıra sayılı kanun hakkında Bilecik SMMMO üyelerine seminer verdiler. 

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.