‘Bizi sattılar’

Köylerine kurulması planlanan tavuk çiftliğinin yerine karşı çıkan Osmaneli’nin Gaziler Köyü sakinleri, İl Genel Meclisi’nin kapısına dayandı

Köylerine kurulması planlanan tavuk çiftliğinin yerine karşı çıkan Osmaneli’nin Gaziler Köyü sakinleri, İl Genel Meclisi’nin kapısına dayandı. İl Genel Meclisi toplantısının yapılacağı salona giren köylüler bir süre sonra özel idare yetkililerince dışarıya davet edildi. Alt kata davet edilen köylüler ile özel idare personeli arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından binanın dışına çıkan köylüler durum karşısında oldukça sert tepki gösterdi.

Gaziler Köyü sakinleri, milletin meclisine giremediklerini dile getirerek il genel meclisi başkan ve üyelerine sert bir dille tepki gösterdiler. İl genel meclisi üyelerinin tavuk çiftliği kurmak isteyenlerle birlikte hareket ettiklerini ve kendilerini sattıklarını iddia eden köylüler şu açıklamalarda bulundular:

“Zengin tavukçularla otursunlar, köylüyü dışarı çıkarsınlar. Biz hakkımızı arıyoruz, şahıslarla ilgili bir sorunumuz yok. Bir üreticiyiz, tarım yapıyoruz, yaşam hakkımızı istiyoruz. Biz orman kanunuyla kavga gürültüyle değil hakkımızı almaya çalışıyoruz. Biz Bilecik’te siyasi ile kazanmak istiyoruz, biz halkız. Köylü bizden haber bekliyor. Bizi meclisten dışarı mı attılar diyeceğiz. Bu meclis bunların mı? Bu binalar bizim. Bizi kimse dışarı çıkartamaz. Bizi sattılar. Bizim her partiye gönül vermiş arkadaşlarımız var, biz taraf olarak gelmedik buraya halk olarak. Bizim işimizi çözmeyen hiçbir siyasi parti bizim köyümüze gelmesin. Biz partizanlık yapmadık, şov yapmak için buraya gelmedik. Bu çiftlik Gaziler Köyü’ne yapılırsa biz göç etmek zorundayız lütfen anlayın. Yeter artık. Hiçbir siyasi partiyi köyümüze istemiyoruz. Biz buraya bir daha gelmeyiz ama siyasiler illa gelecek köye. Bunlar 4 tane tavukçuya çalışıyorlar, bizi oyalıyorlar. Siyasetçiler tavukçuların kuyruğunda geziyorlar” dediler.

Köylülerin tepkilerinden sonra binanın önüne gelen özel idare yetkilileri köylüleri meclise davet etti ancak köylüler kabul etmedi. İYİ Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur’da köylülerin içeriye gelerek dertlerini meclis salonunda anlatmalarını istedi ancak köylüleri ikna edemedi.

İl Genel Meclisi’nden umduğunu bulamayan köylüler daha sonra Bilecik Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti.

Gelişmeler devam edecek.   

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 8515 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum