MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BİTİŞİN BAŞLANGICI 20 HAZİRAN 2017

A+A-

1 Kasım seçimlerinde alınan başarısız sonuçtan sonra, MHP içerisindeki muhalifler, imza toplayarak olağanüstü kurultay istemişlerdi. MHP Genel Başkanı ve MHP Genel Merkezi yaklaşık 700 imzalı kurultay delegelerinin iradesini yok saymış, kurultay isteklerini geri çevirmişti. Nihayetinde, Türk Siyasi Hayatının 48 yıllık koca çınarı, Rahmetli Alpaslan Türkeş beyin kurucusu olduğu MHP, mahkeme kapılarına kadar düşmüştü.

MHP’li muhaliflerin 19 Haziran 2016’da yaptığı olağanüstü tüzük kurultayında MHP Tüzüğü değiştirilmiş ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmıştı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran 2016 tarihinde, muhalif hareketin topladığı 700 delege imzalı bu olağanüstü kurultayı dün itibariyle iptal etti. Yani, MHP yine eskisine dönerek, mevcut genel başkan ve genel merkez ile yoluna devam ediyor. MHP Genel Başkanının partiden ihraç ettirdiği Muhalif isimlerinde bundan sonra partiye dönme ve aday olma şansları bitti. Bugüne kadar 20 Haziran’ı yani dünkü mahkeme kararını bekleyen Muhaliflerin yolları MHP ile tamamen ayrılmış oldu. 
Bu karar MHP’de neyi getirir, neyi götürür, hep birlikte bekleyip göreceğiz. Yalnız şu var ki, özellikle 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerden sonra Ak Partinin kuyruğuna takılan, halen de Ak Partinin kuyruğu olarak yoluna devam etmeye çalışan MHP’nin bundan sonraki işi hayli zor olacaktır. Çok kısa bir zaman içerisinde MHP’den toplu istifalar başlayacak parti boşalacaktır. 
Yıllarını Türk Milliyetçiliği davasına vermiş, Ülkücü Harekete gönülden bağlanmış, Vatan, Millet, Bayrak için Şehitler vermiş olan bir hareketin mensuplarının, dünkü mahkeme kararı ile MHP’den kopuş süreci başlamıştır. Dünden beri konuştuğum onlarca eski başkan, yönetici ve partili arkadaşlarımın hemen hepsi de aynı fikirde birleşerek, muhalif hareketin yanında yer alacaklarını, partiden istifa edeceklerini söylemişlerdir. Partiden istifa edeceklerini söyleyenler, yıllarca il-ilçe başkanlıkları ve partinin diğer kademelerinde görev yapmış kişiler. Yani bu partinin yıllarca yükünü sırtlamış kişiler. Bu kişilerin istifa etmeleri, MHP’yi bırakın baraj altına, yüzde birlik-ikilik oy oranlarına düşürecektir. Kısacası yazık olmuştur koskoca MHP’ye. Yazık olmuştur yıllarca bu davaya gönül verip, çilesini çeken Ülkücülere. Bugün Başta Rahmetli Alpaslan Türkeş olmak üzere binlerce Ülkücü Şehidin kemikleri bir kez daha sızlamıştır. Bahçeli ve avenesi, 20 yılda çöküşüne sebep oldukları eserleriyle övünebilirler artık. 

Bu yazı toplam 1821 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.