MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN EVLADIR

A+A-

 

Son yıllarda ülkemiz siyaseti, siyasetin tepesindeki isimler tarafından gerildikçe gerildi. Seçim meydanlarında, televizyon ekranlarında liderlerin, milletvekillerinin söylediği bir birlerine söylediği laflar yenilir yutulur cinsten değil. Birbirlerinin ne ailelerini, ne çoluk çocuklarını, ne hırsızlıklarını, ne yolsuzluklarını bırakmadan ettikleri lafları, inanın sokaktaki iki adam birbirine söylese kavgadan öteye cinayet çıkar.

                Bir oy uğruna, bir koltuk uğruna, iktidar olabilmek ve iktidarda kalabilmek uğruna, bu kadar alçalmanın, toplum önünde bu kadar yüzsüzleşmenin ne anlamı var hala anlayabilmiş değilim.

                15 Temmuz akşamı ülkemizin ve Milletimizin başına büyük bir musibet geldi. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini yüce mevlam çok seviyormuş ki, bu musibetten ufak tefek sıyrıklarla kurtulmayı başardı. 15 Temmuz gecesi, Türk siyasetine yön verenlerin, Türk Siyasetine liderlik yapanların aklını başına biraz olsun getirmişe benziyor. O gece MHP lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Demokrasiye sahip çıkan ve Hükümete destek olan açıklamaları, millet nezdinde çok hoş karşılandı. Yıllardan beri olması gerekenin 15 Temmuz gecesi olması, Milletin birlik ve beraberliğini bir kat daha pekiştirmiş oldu. Yaşım itibariyle ve uzun yıllar siyasetin içerisinde bulunan bir kişi olarak, Rahmetli Demirel’i, Rahmetli Erbakan’ı, Rahmetli Ecevit’i görmüş tanımış birisiyim. Ülkenin ve siyasetin en buhranlı günlerinde bile, en hararetli seçimlerde bile, bugünkü liderler gibi birbirlerinin yüzlerine bakamayacak laflar etmezlerdi. Türk siyasetinde bir üslup ve bir nezaket vardı. Bugünkü liderler gibi siyaseti çirkefleştirmiyorlardı. Neyse ki 15 Temmuz akşamı yaşanan musibet, herhalde liderlerin aklını başına getirdi. Olması gerektiği gibi Başbakan, CHP ve MHP Genel Başkanları bir ay içerisinde üç kez bir araya geldiler. Demek ki gelinebiliyormuş.

                15 Temmuz gecesi milletimizi öyle bir kenetledi ki, sağcısı solcusu, A partilisi B partilisi kol kola girdi. Hele ki İstanbul Yenikapı meydanında bir miting yapıldı ki, uzun yıllardan beri Türkiye’nin görmüş olduğu en kalabalık ve en coşkulu miting idi. Uzun yıllardır siyasetin içerisinde bulunmuş bir kişi olarak 7 Ağustos Yenikapı mitingini gözlerimden yaşlar süzülerek, (yanlış anlaşılmasın bu yaşlar sevinç gözyaşları idi) izledim. Ülkemin Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, Ana muhalefet Partisi ve Muhalefet Partisi Genel başkanları, Ülkemin Genel Kurmay Başkanı, Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanı aynı mitingde, aynı sahnede, aynı kürsü etrafında toplanmıştı. Dostlara güven veren, düşmanlara korku salan bu birliktelik demek ki olabiliyormuş. Siyasi fikirler ayrı olsa da, memleket için, millet için bir masa etrafında toplanabiliyorlarmış. İşte bu birliktelik, aşağıda bizlerin de kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine yol açmıştır. Siyasetçiler kol kola olduğu müddetçe, ülkemizin sorunlarını bir masanın etrafında toplanarak asgari müştereklerde buluşarak çözdükleri müddetçe, Türkiye, 2023 Büyük Devlet, Lider Ülke hedefine yürüyerek değil, koşarak, uçarak ilerleyecektir. Liderlerin birlik ve beraberlikleri, söylemlerindeki nezaket anında tabana sirayet etmektedir. Bu da milletin moralini yükseltmekte, ülkenin huzurunu yerine getirmektedir.

                Siyaset liderlerinin bundan sonra da aynı üslup ve aynı birliktelikle hareket etmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Artık kavgaya, dövüşe mecalimiz kalmamıştır. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin daim olması dileklerimle.

                Hoşça kalın dostça kalın.

Bu yazı toplam 6751 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.