MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BİLENİNİZ VAR MI? NEDİR BU HAYALET

A+A-

hayalet.jpg

Üç beş gündür, Bilecik’te, Bozüyük’te ve Osmaneli’de Bilboardlarda bir afiş var. Afişte sadece  “HAYALET” yazıyor. Bu afişlerle ilgili olarak vatandaşlar, Gazeteci kimliğimizden dolayı bizlere soruyorlar. “Nedir Bu?” diye.
Afişlerin kimler tarafından ve ne zaman asıldığını çok kimse bilmiyor. Bilmediklerinden dolayı da doğal olarak merak ediyorlar. Nedir Bu “HAYALET” diye. 
Hayalet kelimesi sözlük manası itibariyle “Gerçekte var olmadığı halde kimi zaman görüldüğü sanılan cin, peri, hortlak gibi düşsel görüntüler” olarak tarif ediliyor. Bu afişler neden, niçin ve kimler tarafından asıldığını bilmediğimiz için, herhalde Bilecik’e birileri şaka yapıyorlardır dedim. Tabi her şakanın altında bir gerçek yatar ya, şakayla karışık Bilecik’in bazı gerçeklerini gün yüzüne çıkartmak isteyen birileri asmışlardır diye düşündüm. Öyle ya; Bilecik tarihi itibariyle çok önemli bir il olmasına rağmen, yıllardır hayalet şehir gibi olmadı mı? Yıllarca seçildikten sonra hayalet gibi ortadan kaybolan, Milletvekilleri, bir iş yapamayan Belediye Başkanları tarafından yönetilmedi mi? Bilecik’e atandıklarında burasını küçük bir il olarak görüp, “Tenzili Rütbeye” uğradık diyen birçok Bürokrat Hayalet gibi ortalarda dolaşmadılar mı? Yıllarca Bilecik’te bir hastane Hayalet gibi ortada durmadı mı? Bilecik Yenişehir Yolu halen Hayalet gibi değil mi? Bilecik’in Yenipazar, İnhisar ilçeleri 700-800 nüfusuyla Kaymakamı olan “HAYALET” birer köye benzemiyorlar mı? Hemen her gün trafik kazlarının meydana geldiği Gülümbe Rampaları aslında bir yol olmadığı halde, varmış gibi, bir “HAYALET” gibi ortada durmuyor’ mu? Bakınız Bilecik il merkezinde Hayalet gibi bir stadyum var. Yani tribünlerine seyirci alınmayan, şehrin merkezinde gerçekte kullanım açısından var olmayan, var olduğu sanılan “HAYALET” bir stadyum. Kanunla kurulması gerektiği halde Belediyeler tarafından kurulmayan veya kurulsa da kâğıt üzerinde var gözüken, varmış gibi davranılıp aslında ortada olmayan, gözükmeyen Kent Konseyleri Bilecik’te birer “HAYALET” değil mi? Bilecik’in Sanayisinin var olduğu fakat Bilecik’li yerli sanayicisinin olmadığı, yani Yerli Sanayicinin “HAYALET” olduğu bir il değil mi? Bilecik. Osmaneli, Söğüt, İnhisar ilçelerinde tarımın var olduğu sanılan, fakat tarımla uğraşan çiftçisinin HAYALET halindeki tarımdan para kazanamadığı bir yer değil mi? Bilecik. İhracatının 100 Milyar Dolar olduğu söylenilen, fakat u ihracatı yapanların merkezlerinin hepsinin İstanbul’da olmasından dolayı, yapılan ihracattan “HAYALET” nispetinde pay alan bir il değil mi? Bilecik. 
Yukarıda da dedim ya, birileri herhalde Bilecik’in yıllarca ile benzer bir il olmadığı halde varmış gibi kabul edilmesini Ti’ye almak için asmışlardır o afişleri diye düşündüm. Kimler astı, neden astı, niçin astı halen de bilmiyorum ama, inşallah “HAYALET” ler gelip de asmamışlardır!!! Bilecik tam bize göre bir il diyerek!!!

Bu yazı toplam 4539 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum