BİLECİK’TE TMO AÇILACAK MI? AÇILMAYACAK MI?

BİLECİK’TE TMO AÇILACAK MI? AÇILMAYACAK MI?

Buğday hasat döneminin geldiği bu günlerde, Bilecik ilinde TMO’nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) açılıp açılmayacağı henüz netlik kazanmadı.TMO’nun...

A+A-

Buğday hasat döneminin geldiği bu günlerde, Bilecik ilinde TMO’nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) açılıp açılmayacağı henüz netlik kazanmadı.
TMO’nun açılıp açılmayacağı ile ilgili olarak telefonla kendisine ulaştığımız Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, gazetemize yaptığı açıklamada, “Buğdaylar ülkenin birçok yerinde biçildi, Bilecik’te de yakın zaman biçilmeye başlayacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hububat taban fiyatı henüz açıklanmadı. Bakanlık tarafından hububat taban fiyatı açıklanırsa, Bilecik’te TMO 13 Temmuz’da açılarak alım yapacak. Bakanlık tarafından taban fiyat açıklanmadığı takdirde bu yıl Bilecik’te TMO açılmayacak” dedi.
Buğday hasat döneminde ithal buğday gümrük vergilerinin düşürülerek, buğday ithalatının kolaylaştırıldığı bu dönemde, çiftçiler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından dört gözle taban fiyatının açıklanmasını bekliyorlar. Aynı zamanda Bilecik ilinde de TMO’nin açılmasını isteyen çiftçiler, “Bizler 9 aydır ektiğimiz buğdayın, arpanın gözüne bakıyoruz. Bu yıl bakanlıktan iyi bir taban fiyatı açıklamasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra TMO Bilecik’te mutlaka alım yapmalıdır. Buğday ithalatının kolaylaştığı bir zamanda, çiftçinin tüccarın kucağına itilmesini istemiyoruz. TMO açılmazsa ve iyi bir taban fiyat açıklanmazsa, yandığımızın resmidir” dediler.  


Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.