BİLECİK’İN TARİHİ TOPRAK ALTINDA

BİLECİK’İN TARİHİ TOPRAK ALTINDA

Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği olarak bilinen ve Bileciklilerin bu durumla gururlanmasına vesile olan Bilecik ili, tarihi birçok değere sahip olmasına rağmen,...

A+A-

Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği olarak bilinen ve Bileciklilerin bu durumla gururlanmasına vesile olan Bilecik ili, tarihi birçok değere sahip olmasına rağmen, bu değerlerin gün yüzüne çıkartılamaması, Bilecik için büyük kayıp oluyor. Çok eski bir tarihe dayanan Bilecik Kentinde, toprak altında kalmış birçok tarihi eser gün yüzüne çıkartılmayı bekliyor. Bu tarihi eserlerden bazıları da Bilecik Hamsu Vadisi'nde bulunan tarihi dibek taşları kaderine terk edilmiş durumda. Vadi içerisindeki değirmende kullanıldığı düşünülen dibek taşlarının yaklaşık 300 yıllık bir geçmişe sahip olduğu tahmin ediliyor. 
Tarihi dibek taşlarını gören vatandaşlar, yetkililerin durumla ilgilenmelerini isterken,"Yeni nesil ve gelecek nesiller dibek taşının ne olduğunu bilmiyor maalesef. Böyle giderse hiçbir zamanda öğrenemeyecekler. Aslında bu dibek taşları müzede veya başka bir yerde sergilense, yeni ve gelecek nesillere aktarılsa güzel olmaz mı? Vadide tarih yatıyor ama yanından gelip geçenler o taşların ne olduğunu bile bilmiyor" dediler.    

vadide-tarih-yatiyor2.jpgvadide-tarih-yatiyor3.jpg


Bu haber toplam 2873 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.