MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Bilecik siyasetine açık mektup

A+A-

Bilecik yıllarca birçok konuda yatırım alamamanın ızdırabını yaşadı. Bilecik Yenişehir yolu, Bilecik Devlet Hastanesi, Bilecik Stadyumu gibi yatırımlar ne yazıkki yıllara sirayet eden sürelere yayıldı. Gelecek olan yatırımlarda, kâh yerel siyasetçiler ve yöneticiler birbirleri ile anlaşamadı, ya da Milletvekillerimizin sayının azlığından olsa gerek Ankara’da etkili olunamadı.

Nihayetinde yıllarca gelmeyen bu yatırımların bazıları tamamlandı, bazıları tamamlanmak üzere, bazıları da ihale aşamasına gelmiş durumda. Bilecik-Yenişehir yolunda çalışmalar devam ediyor. Zannediyorum ki, 2021 yılının ilk yarısında biter. Yıllardır kangren haline gelen, depreme dayanıksızlığı nedeniyle vataşın tribünlerinde maç bile seyredemediği Edebali Stadının projesinin onaylandığı ve ihale aşamasına geldiği müjdesini Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı verdi. İnşallah bir an önce ihalesi olur da Tarihi kent Bilecik’e yakışır bir stada kavuşmuş oluruz.

Gelelim Bilecik Devlet Hastanemize. Yer konusunda aylarca, belki yıllarca tartışılması nedeniyle geç kalan Bilecik Devlet Hastanesi 2020 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Bilecik Devlet Hastanesi açılışından kısa bir süre sonra Sağlık Bakanlığı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yapılan protokol ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Bilecik Kamuoyunda Bilecik’e yeniden Devlet Hastanesi yapılıp yapılmayacağı konuşuluyor. Yeni yapılan hastane konumu itibariyle vatandaşları epey zorluyor. Herkesin aracıyok, hastaneye gitmek ve hasta götürmek için vatandaşlar bazen zorluk yaşadıklarını dile getiriyorlar. Veyahutta yanlış yazılan bir reçete veya raporun düzeltilmesi için hastaneye gidilip gelinmesi, hm zaman açısından, hem de maddi külfet açısından vatandaşlara sıkıntı yaratıyor.

Bilecik’e yeni bir Devlet Hastanesi yapılması icap ederse, eski hastanemizin yeri değerlendirilemez mi? Bilecik’i yöneten atanmış ve seçilmişler, iktidarıyla, muhalefetiyle bir araya gelerek, Sağlık Bakanlığında bu konuda bir girişim yapamazlar mı? Bilecik olarak, geçtiğimiz dönem Ak Parti Bilecik Milletvekilliği yapan ve şu anda Sağlık Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Halil Eldemir gibi bir şansımız da var. Hiç olmazsa bu defa olsun, yer konusu tartışmalarına girmeden, hastaneyi nereye yapalım polemiklerini yaşamadan ve yaşatmadan, Bilecik’i yöneten atanmış ve seçilmişlerden böyle bir hizmeti Bilecik’e getirmelerini istemek hakkımız olsa gerek. Eski Devlet hastanemizin olduğu alan yaklaşık 35 dönümlük bir yer. Arsanın içinde bulunan hastane ve lojmanlar kullanılamayacak halde. Hepsinin yıkılıp Bilecik’in merkezine, her vatandaşın rahatlıkla ulaşabileceği bir Hastanenin yapılması, inanın Bilecik’i ve Bilecik’te yaşamlarını sürdüren bütün vatandaşları çok rahatlatacaktır. Valimiz Sayın Bilal Şentürk, Milletvekillerimiz Sayın Selim Yağcı ve Sayın Yaşar Tüzün, Belediye Başkanımız Sayın Semih Şahin, İkidar Partisi il Başkanı, Muhalefet Partileri İl Başkanları bu konuda bir araya gelerek bir konsensüs sağlasalar ve buradan çıkacak kararı da Sağlık Bakanlığına ulaştırsalar, herhalde hiç zorluk yaşamadan Bilecik’e çok hayırlı ve çok değerli bir hizmeti kazandırmış olurlar. Türkiye siyaseten çok gerilmiş durumda iken, hiç olmazsa bir hizmet konusunda, Bilecik siyasetinin bir araya gelmesi, belki başka yerlere de

örnek olur.

Bu hizmetin gelmesinde ön ayak olacak Sayın Siyasetçiler. Ne dersiniz? Türlü vaatlerle oyunu aldığınız Bilecikli hemşehrileriniz için bir araya gelebilirmisiniz?

Haydi görelim bakalım, kim millete hizmet için seçilmiş, kim ise………

Hoşça ve Dostça kalınız.

Bu yazı toplam 26515 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.