BİLECİK HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

BİLECİK HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde ''Sakarya Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri'' ortak...

A+A-
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde ''Sakarya Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri'' ortak akıl çalışmasında Sakarya Havzası'nın ulaşım, turizm, sanayi, tarım ve enerji başlıklarındaki potansiyeli mercek altına alındı.
bilecik-001.jpg
Bozüyük ilçesinde Grand Çalı Otelde Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu üyesi Tahir Büyükakın başkanlığında yapılan toplantıda, Bilecik'in kent hafızası oluşturulması, sanayi, turizm, tarım ve diğer alanlarda gelişim takviminin belirlenmesi konuları ele alındı. 
bilecik-(3).jpg
Toplantıya, Vali Büyükakın'ın yansıra ilçe kaymakamları, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, kamu kurum ve kuruşlarından temsilciler ve Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney ile stratejilerin belirlenmesinde görev alan öğrenciler katıldı.
 
Bilecik'in gelişime açık ve gelecek vadeden bir şehir olduğunu her platformda dile getirdiğini vurgulayan Vali Büyükakın, planların birer yol haritası olduğunu söyledi.
bilecik-(2).jpg
 
Burada, gerçekleştirilecek arama toplantısının çıktılarıyla birleştirip kente bir hafıza oluşturalım istediklerini ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu: 
''Şehrin en büyük eksiği stratejik plan eksikliği ve bir kent hafızasının olmayışı idi. ''Ortak Akıl'' toplantısı ve sonraki surecte bunu gidermeye çalışırken sosyal medya üzerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlaması bölümünden arkadaşlar bana ulaştı. Bilecikte yürüttükleri çalışmalarını inceledikçe bu çalışmaların sürece katkı sağlayacağına inandım. Özellikle tarım, sanayi ve turizm planı gibi başlıklar altında planlar yapmışsınız. BEBKA ile birlikte bu çalışmayı yapan arkadaşlarımız ile iletişime geçtik ve bugün burada yapmış olduğunuz çalışmaları, ''Ortak Akıl'' toplantısı çalışmalarımıza entegre edeceğiz. Kısa, orta ve uzun vadede Bilecik için stratejik bir gelişim.planı hazırlayacağız. Ben gerçekten Bilecik'in bu planlama ve uygulama aşaması sonrası çok iyi bir yere geleceğine inanıyorum. Yeterki planlı, programlı ve en önemlisi istekli bir şekilde bu süreci doğru bir şekilde yürütelim ve yönetelim. Şehrin yöneticilerinin geleceğe dair zihinlerinde olması gereken şeyler. Buradaki bilgileri bir hafızaya döndürmek içinde basılı bir yayın haline getireceğiz, bizden sonrakiler bu çalışmaları kullansınlar diye.''
 
''Sakarya Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri'' çalışması hakkında bilgiler veren Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Güney de, öğrencilerin Bilecik'te iki hafta geçirdiğini, bu süre zarfında öğrencilerin, analiz çalışmalarını ve oluşturacakları senaryoların altlıklarını oluşturmak adına veri topladıklarını anlattı. 
Bilecik'in konumu, büyük şehirlerin çevresinde doğal eksikleri nedeniyle gelişmekte zorlanan bir kent olduğuna dikkat çeken Doç Dr. Güney, ''Bu anlamda yerel dinamiklerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi aktarılacak. Bilecik'i öne çıkaran bir dizi çalışma yapıldı. Hiçbir çalışma alanı çevresinden bağımsız, çevresiyle kurduğu ilişkilerden bağımsız düşünülemez.'' ifadesinde bulundu.  
 
Toplantıda, Dokuz  Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlaması bölümü öğrencileri 5'erli gruplar halinde ''Ortak Akıl'' toplantısı çalışmalarına katkı sağlayacak hazırladıkları senaryoların sunumunu gerçekleştirdi.
 

Bu haber toplam 2399 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.