MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Bilecik Devlet Hastanesi yönetimi “Mecburi refakatçilik ne iştir?”

A+A-

Korona belası çıktığı günden bu yana, Allah güç kuvvet versin sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, hasta bakıcılarımız hayati tehlikeye rağmen, korona virüs teşhisi ile hastenelere gelen bütün hastalar ile kendi hayatlarını hiçe sayarak görev yaptılar. Sağlık personelimiz, doktorundan, hemşiresine, sağlık memurundan oda temzilikçisine kadar herkes elinden geleni yaptı.

Hastanelerimiz Korona virüs vakasında ne kadar başarılı ise, hastanelerimizde yaşanan bazı çarpık yapılar da bu günlerde ortaya çıkıyor. Gazeteci olarak bana bu konuda gelen şikâyetleri dile getirmek istiyorum.

Bilecik’te birçok kişinin tanıdığı belediyeden emekli bir abimiz, korona virüs hastalığına yakalanmış. Hastayı Bilecik Devle Hastanesine kaldırmışlar. Abimiz pozitif. Doktorlar hastanın yanında bir refakatçinin kalmasını söylüyorlar. Her ne kadar evlat da olsa hastanın oğulları “Babamız zaten pozitif, biz negatifiz, burada babamızın yanında kalırsak biz de pozitif oluruz. Onun için hastamıza siz bakın, biz yanında kalmayalım” diyor. Fakat hastaya bakan Doktor; “Hayır yanında sizlerden biri kalacak yoksa savcılığa ihbar ederim diye hasta yakınlarını tehdit ediyor”. Bunun üzerine hastanın oğulları babalarının odasında refakatçi olarak nöbetleşe kalıyor ve üç beş gün sonra babaları vefat ediyor. Sonuç mu; Babasının yanında kalan oğullardan biri daha sonra pozitife dönüp evinde 14 gün boyunca karantinada kalıp tedavi oluyor, diğer oğlu ise hala boğaz ağrısı ile uğraşıyor.

Dün gece köyde tek başına yaşayan benim teyzem hastalanıyor ve Bilecik Devlet Hastanesine kaldırılıyor. Hastaneye ilk geldiğinde hemen korona virüs testi yapılıyor. Hastaneden çocuklarına söylenen; “Teyzemiz korona virüs olabilir sizlerden biri yanında kalması lazım” Fakat daha önce teyzemin 3 oğlundan ikisi bu hastalığa yakalandığı ve hastanede tedavi oldukları için çocukları hastanede kalmaya cesaret bile edemiyorlar.

Teyzemin ne mutlu ki testi negatif çıkıyor. Fakat test sonucuna kadar çocuklarının çektiğini bir Allah biliyor bir de kendileri. Çocuklarından ikisi zaten geçmiş aylarda korona virüs hastalığını çok ağır bir şekilde geçirmişti. Şimdi şuraya gelmek istiyorum. Korona virüs hastalığı zaten bulaşıcı bir hastalık. Bilecik Devlet Hastanesinde Korona virüs hastalığı nedeniyle yatacak olan ve yatmakta olan hastalara neden refaketçi zorunluluğu getiriliyor. Hasta refakatçisi ile hasta olmayanlar da, hasta mı edilmek isteniyor. Bilecik’te bunun onlarca örneği var. Bulaşıcı olan korona virüsünden dolayı insanlar evlerine hapsolurken, şehirlerin giriş ve çıkışları yasaklanırken, sokağa çıkmama tedbirleri had safhaya ulaşırken, Bilecik Devlet Hastanesinde Korona teşhisi pozitif çıkmış olan hastaların yanında refakatçi kalması zorunluluğu ne iştir? Bilecik Devlet Hastanesi yönetimi insanları zorla koronaya mı bulaştırmak istiyor? Birileri koronayı yok etmek isterken, birileri de çoğaltmak mı istiyor? Anlatsınlar da bilelim bu zorunlu refakatçilik durumunu.

Derlerseki yok öyle bir şey, ben bu konuda zorlukları yaşayanları ismen hastane yönetiminin huzuruna çıkartmaya hazırım.

Hoşça ve Dostça Kalın.

Bu yazı toplam 28806 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum