BİLECİK BELEDİYESİ'NDEN YARIN GAZETESİNE SERT TEPKİ

BİLECİK BELEDİYESİ'NDEN YARIN GAZETESİNE SERT TEPKİ

Yarın Gazetesinin 28 Şubat 2018 Tarihli nüshasının birinci sayfasından verilen “İLLER BANKASI BELEDİYELERİN BORÇLARINI AÇIKLADI BİLECİK BELEDİYESİ'NİN...

A+A-

Yarın Gazetesinin 28 Şubat 2018 Tarihli nüshasının birinci sayfasından verilen “İLLER BANKASI BELEDİYELERİN BORÇLARINI AÇIKLADI BİLECİK BELEDİYESİ'NİN BORCU 65 MİLYON TL” başlıklı habere Bilecik Belediyesinden sert bir açıklama ile tepki gösterildi. Yarın Gazetesinin ulusal gazete Sözcü’yü referans göstererek yapmış olduğu haberin asılsız olduğu, Bilecik Belediyesinin 65 Milyon TL. Borcu bulunmadığı, haber kaynağının araştırılmadan ve Bilecik Belediyesini halk nazarında itibarsızlaştırmaya yönelik bir haber olduğu belirtildi.
 Bilecik Belediyesinin açıklamasında Yarın Gazetesine yönelik olarak; “Asılsız, gerçeklere aykırı, art niyetli, Belediyemizi zan altında bırakmayı amaçlayan iş bu haberlere ilişkin, haberi yayınlayan gazete hakkında 5187 sayılı Basın Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine istinaden hukuki müracaat hakkımızı saklı tutarak, Bilecik halkının doğru bilgilendirilmesi amacıyla kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunulur” denildi. 
Bilindiği üzere Yarın Gazetesi geçmiş tarihte de yine bir haber ajansına dayandırarak yapmış olduğu bir haberde, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın görevden alınacağını duyurmasına rağmen, bu haberde asılsız ve fos çıkmıştı. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın görevden alınacağı haberlerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı halen görevine devam etmektedir.

Bilecik Belediyesinin Asılsız Haber yaptığı gerekçesiyle, Yarın Gazetesine sert bir şekilde tepki gösterdiği açıklamasında; “Gazetenizin 28.02.2018 tarihli baskısının 1. Sayfasında yer alan haberde; “İLLER BANKASI BELEDİYELERİN BORÇLARINI AÇIKLADI, BİLECİK BELEDİYESİNİN BORCU KAÇ MİLYON? " başlıklı maksatlı, asılsız ve belediyemizi zan altında bırakmaya yönelik gerçek dışı bir haber yayınlamıştır. Haber içeriğinde ise Bilecik Belediyesinin borcu 65 Milyon TL denilerek kamuoyu nezdinde kurumumuz itibarsızlaştırılmaya, halkımız nezdinde maksatlı bir şekilde Belediyemiz hedef gösterilmeye çalışılmıştır.
Belediye Yönetimimizin iş başına geldiği 2004 yılı itibariyle İller Bankasına, sadece Karasu İçme Suyu Projesi kapsamında önceki dönemden 28 Milyon TL borç devralınmıştır.
 Belediyemizin hali hazırda; Su ve Kanalizasyon Projesi (SUKAP) kapsamında Karasu İçme Suyu, Su depoları ve şebeke hatlarının yenilenmesi, Atıksu Arıtma Tesisi yapım işlerinden kaynaklanan İller Bankasına günümüz itibariyle toplam borcu, asılsız haberdeki borç miktarının üçte biri kadardır. Kaynak gösterilen; ulusal düzeyde yayın yapan gazetenin haberinin doğruluğu araştırılmadan ve kurumumuzdan da herhangi bir bilgi ya da teyit alınma gereği duyulmadan kopyala yapıştır mantığı ile yapılan haberde gerçeklik payı bulunmamaktadır. Habere kaynak gösterilen Sözcü Gazetesindeki haberde, sadece Bilecik ibaresi kullanılmasına rağmen sanki 65 Milyon TL borcun tamamı Bilecik Belediyesine aitmiş gibi kasıtlı bir yorumla haber yapılarak kamuoyu yanıltılmaya çalışılmıştır.
Basın özgürlüğünün sınırları bellidir. Yargıtay kararlarında belirtildiği üzere basının haber verme hakkı; gerçeklik, güncellik, kamu yararı, toplumsal ilgi ve konu ile anlatım arasındaki düşünsel bağlılık kuralları ile sınırlıdır. Eğer bir haber veya yazı bu temel kurallardan birine ters düşerse bu durumda hakkın hukuka uygun olduğu düşünülemez. Somut olayda Basın özgürlüğünün sınırları aşılmıştır. Haberi yapan ve gazete ve site yetkilileri, haber konusu ile ilgili Kurumumuza soru sormaksızın, haberin doğruluğunu araştırma ihtiyacı duymaksızın, bizi töhmet altında bırakarak, basın özgürlüğünü de arkalarına alarak, haber yapmışlardır.
 Asılsız, gerçeklere aykırı, art niyetli, Belediyemizi zan altında bırakmayı amaçlayan iş bu haberlere ilişkin, haberi yayınlayan gazete hakkında 5187 sayılı Basın Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine istinaden hukuki müracaat hakkımızı saklı tutarak, Bilecik halkının doğru bilgilendirilmesi amacıyla kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunulur” denildi. 


Bu haber toplam 1768 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.