Bilecik Arıcılık Birliği Başkanı Münür Şahin’i ziyaret etti

Bilecik Arıcılık Birliği Başkanı Münür Şahin’i ziyaret etti

Arıcılar Birliği Başkanı Beytullah Erdönmez ve Osmaneli ilçesinde faaliyette bulunan arıcılar Başkan Münür Şahin’i ziyaret etti.

A+A-

Arıcılar Birliği Başkanı Beytullah Erdönmez ve Osmaneli ilçesinde faaliyette bulunan arıcılar satış ve pazarlama konusunda düşüncelerini paylaşmak ve Belediye tesislerinde ürünlerinin satışının yapılması için Başkan Münür Şahin’i ziyaret etti.

Bilecik Çam Balı artık Türkiye'de marka haline gelirken kovan sayısı ve arıcılıkla uğraşan üretici sayısı hızla artıyor. Bu yıl içinde 250 üreticiye 1.250 kovan dağıtımı gerçekleştiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bal üreticiliğine büyük önem veriyor.

Tarım İl Müdürü Necmettin Yoldaş yaptığı açıklamada; ‘‘Proje ile ilimizde arıcılık yapan ve Arı Yetiştiricileri Birliğine üye çiftçilerimizin daha modern arıcılık işletmelerine dönüşmesini sağlayacağız. Yeni tip kovanlarla bal, polen ve propolis üretimini artırarak çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Eski tip kovanlarda yapılan üretimden yeni tip kovanlara geçilerek teknik arıcılık yapılmasını sağlanacak ve ürün kalitesini artıracağız. Yeni tip polen tuzaklı kovanlarla polen üretimini de teşvik ederek yeni ürünlerin üretimi sağlanarak piyasaya aktarımını sağlamış olacağız. Aynı zamanda ekonomik olarak da yetiştiricinin gelir düzeyinin artmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir ’’dedi.

Belediye Başkanı Münür Şahin Bilecik arıcılığına ve Osmaneli İlçesindeki üreticilere satış ve pazarlama dahil her konuda Belediye olarak yardımcı olacaklarını ifade ederek, başkan ve yönetimine teşekkür etti.

Bu haber toplam 3807 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.