MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA BERABER ISLANDIK YAĞAN YAĞMURDA

A+A-

 

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Bilecik İl Başkanı bir iftar yemeği veriyor. Yemeği veren Bilecik’te iktidar partisinin en tepesindeki kişi. Olması gereken, bütün parti üyeleri ile birlikte, bütün teşkilatların, bütün Belediye Başkanlarının, eski yeni Milletvekillerinin ve partinin yan kollarının bu yemeğe katılmasıdır.  Fakat aldığımız haberlere göre, ne eski milletvekili, ne mevcut milletvekili, belediye başkanlarının çoğunluğu, teşkilatların bazıları bu yemeğe icabet etmiyorlar. Alın size bir çatlak daha. Aslında Bilecik’teki çatlamaların geçmişi de, İl Başkanı Kadir Bayrak’ın istifası ve bu süreçte yaşanan İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde başlamış gibi geliyor bana. Parti gurup kararına rağmen partinin içinden çıkan bir adaya mani olunamaması, bir başka meclis üyesinin de onu desteklemesi sonucunda meydana gelen çatlama ile meclis başkanlığı kaybedilmişti. Yine İl Özel İdaresinin sorumluluğundaki Eski Vali Konağının yerine yapılan ve kamuoyunda Kaçak Konak olarak adlandırılan restoranın uygunsuz yapılan inşaatı da Ak Partililer arasında çatlamaya yol açmıştı. Bu konudan rahatsızlık duyan bazı Ak Partililer bizlere kadar gelerek serzenişte bulunmuştu. 16 Nisan Referandumunda değişen Anayasa Maddelerinin Ak Parti tabanına iyi anlatılamaması da bir başka sorun olmuştu. Referandumdan %60-65 arasında oy bekleyen Ak Partinin tepesi, tabandaki sıkıntı yüzünden ancak %51 buçukla sıyrılabilmişti.

Ak Parti kurulduğu günden beri her toplantıda, her mitingde bir şarkı söylüyordu. Neydi bu şarkı; Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Beraber Islandık Yağan Yağmurda” şarkısı idi. Hakikaten epey bir zaman beraber yüründü, beraber ıslanıldı. Fakat bir zaman geldi Ak Parti içindeki bazıları, baktılar ki kendileri hep yürüyor, birileri son model araçlarla geziyor. Kendileri hep ıslanıyor, birileri başlarının üzerinde hep koruyucu (!) bir şemsiye ile geziyor.  Birilerinin eş dost akrabası, soru sual sorulmadan aylarca içerde yatıyor, fakat birilerinin Damatları üç günde dışarı salınıyor.

Gün gelip de birileri de soracak elbet. Arkadaş 15 yıldan beri biz hep yürüyoruz, siz yürümeyi bırakıp Mercedes’lerle geziyorsunuz. Biz 15 yıldan beri hep ıslanıyoruz, fakat sizler uzunca bir zamandır şemsiye ile geziyorsunuz. Bizlerin yakınları içerde, sizlerin Damatları kızlarınızın yanında. Bu nasıl beraber yürümektir, bu nasıl beraber ıslanmaktır diyeceklerdi ve demeye başladılar da. Baksanıza Bir İl Başkanının yemeğine bile partinin ileri gelenleri icabet etmiyorsa, içerde ki çatlak büyüyor demektir.

Yoksa Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın yılbaşına kadar teşkilatlarda yapacağı temizliğin birileri tarafından alt yapısı mı oluşturulmaya çalışılıyor. 16 Nisan referandumundan sonra birilerinin Cemiyetlerde (!) teşkilatın yetersizliği konusunda yapmış olduğu İlmi sohbetlerin neticesi midir bu yemeğe katılmama işleri. Demek ki Ak Parti içerisinde birileri birileri ile beraber yürümekten ve beraber ıslanmaktan vazgeçmişler. 

Bu yazı toplam 2030 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum