MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

BENDEN SÖYLEMESİ

A+A-

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimleri erkene alınarak, 24 Haziran 2018 tarihi belirlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos önerisi, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelindiğinde 24 Haziran tarihine çekildi.

24 Haziran seçimlerine bugün itibariyle 60 gün var. Seçimlere katılacak siyasi partiler sürecin dar olması sebebiyle, Milletvekilliği adaylıklarında inşallah bir yanlışlık yapmazlar.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Sakarya Gazetesindeki Basın Masası programına katıldım. Programa girmeden önce denk geldiğim bazı vatandaşlar programda söylememi istedikleri bir hususu özellikle belirttiler. Vatandaşların isteklerini Basın Masası programında dile getirdim. Fakat bir kez daha bu köşeden iletmek istedim. Vatandaşların isteklerine gelince; dediler ki, “Seçime girecek partiler, Milletvekili adayı belirlerken çok dikkatli olsunlar. Bilecik’li olmayan, Bilecik’te oturmayan, seçildikten sonra Bilecik’e uğramayacak olanlardan aday belirlemesinler. Çamurdan olsun, Bilecik’li olsun” dediler. Elbette Bilecikli derken, ilçeleriyle birlikte kast ettiler. Adaylar Osmanelili, Gölpazarlı, Bozüyüklü ve diğer ilçelerden de olabilir. Gerçi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin eni Hükümet etme sisteminde Milletvekillerinin pek bir etkinliği kalmayacak ama vatandaş yine de böyle istiyor. O sebeple Partiler Milletvekili adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokumalılar. Vatandaşların sesine kulak vermelidirler. Benden söylemesi.

Seçim Araçları

Vatandaşların seçimlerde partilerden bir isteği daha var. O da seçim propaganda süresi boyunca, eskiden olduğu gibi müzikli seçim araçlarından vazgeçmeleri. Vatandaşlar diyor ki; Artık teknoloji çağındayız. Özellikle sosyal medya varken, müzikli seçim araçlarına gerek olmasa. Sabahtan akşama kadar sokak aralarında gezip, insanları rahatsız eden bu uygulamadan siyasi partiler vazgeçsinler. Adayların kendileri tanıtmak için teknolojiyi kullanmaları seçim araçlarından daha iyidir. Artık herkesin elinde ki cep telefonlarında internet var. Bu alanı kullanırlarsa, hem kimseyi rahatsız etmezler, hem de boşu boşuna akaryakıt masrafı yapmazlar.  Benden Söylemesi.

Bu yazı toplam 2300 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum