DİDEM UÇAK

DİDEM UÇAK

BEN DELİ MİYİM? SEN DELİ MİSİN?

A+A-

-Sen Deli misin? Psikologa niçin gidiyorsun? Psikologa deliler gider.
-Psikolog hanım bana arkadaşım Selma sen delisin dedi. Ben deli miyim gerçekten?
-Kalbim çarpıyor, nefesim daralıyor, uykularım bozuldu sen delirdin diyorlar. Ben delirmiş mi oluyorum psikolog hanım?
Gibi bazen deli kelimesini içerecek böyle ve daha fazlası diyaloglarla da karşı karşıya gelebiliyoruz ve cevabımız; ‘’Hayır, sen DELİ değilsin’’.
Yok artık Didem Hanım hala böyle şeyler duyuyor, dinliyor musunuz? İnsanlar psikologlar konusunda artık bilinçlenmiş olmalı! Deme. Çünkü ne yazık ki, evet bazen duyuyoruz ve dinliyoruz (Tabii ki de sözümüz danışanlara değil, dışarıdaki kirli bilgilere). Yüksek bir rakam psikoloğun ne tür bir işlevinin olduğunu anlasa ve bilse de düşük bir rakam psikoloğun işlevini anlayamadı. Aslında anlamak istemiyor çünkü işine gelmiyor ya da diğer ihtimal kişinin bu konuda gerçekten masum bir şekilde bilinçsiz olmasıdır.
Komşu Leyla, işyerindeki Mahmut, dışarı da gezen Hüseyin vb. psikolojiye dair o kadar çok şey biliyorlar ki ve etrafına acımasızca öyle etiketler yapıştırıyorlar ki, hiç sormayın. Onlara göre bir insan ya DELİ ya da SAĞLIKLI ama doğrusu öyle değil.
Yıllarca psikoloji eğitimi aldım. Sayılarca hocam oldu. DELİ kelimesini hocalarımdan hiç duymadım. Uzmanlık kitaplarımda da deli kavramı yazmıyor. Yıllardır sahada uzman olarak çalışmaktayım hiç deli kavramını çalışmadım. Ama depresyon çalıştım, panik atak çalıştım, takıntılar çalıştım, öfke kontrolsüzlüğü çalıştım, fobiler çalıştım, çocuklardaki ve gençlerdeki onlarca sorunu çalıştım, aileye ve çiftlerin sorunlarına dair sayısızca sorun çalıştım ama DELİ ÇALIŞMADIM çünkü gelmedi, çünkü DELİ KAVRAMI yok.
Hadi tekrardan söyleyelim o zaman için rahat olsun insan DELİ KAVRAMI yok.

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın...

http://www.didemucak.com.tr/tr/yetiskin-danismanligi 

Bu yazı toplam 6916 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.