BELEDİYEDEN TARIMA İLAVE YATIRIM

BELEDİYEDEN TARIMA İLAVE YATIRIM

Osmaneli Hisarcık-Beşevler KöyündeOsmaneli Belediyesinin BEBKA destekli Ebatlama ve Paketleme tesisine yeni ilaveler yapılıyor. Yapılan ilavelerle paketleme...

A+A-

Osmaneli Hisarcık-Beşevler KöyündeOsmaneli Belediyesinin BEBKA destekli Ebatlama ve Paketleme tesisine yeni ilaveler yapılıyor. Yapılan ilavelerle paketleme ve ebatlama tesisi entegre hale getirilecek.

belediyeden-tarima-ilave-yatirim.jpg

Ayva ve Nar Lokumunun yanı sıra salça üretilebilecek olan tesiste, sebze ve meyveler kurutulup paketlenerek daha değerli hale getirilip pazara sunulacak. Tesise yapılan ilaveler ile Tarıma büyük bir destek sağlanacağını söyeleyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; Özellikle tarımsal ürünlerin işlenmiş ürüne dönüştürülerek pazara sunulması büyük bir eksiklik olarak görülmekteydi. Turizme büyük yatırımlar yapan Osmaneli Belediyemiz yöresel ürünleri de ilçemize gelen misafirlere sunmayı hedefliyor. Hisarcık-Beşevler köyümüzdeki tesislerimize yeni yapılan yatırımlarla piyasada çok tutulan, Reçel, Salça, Közlenmiş Biber, Kurutulmuş Meyve ve Sebze, Ayva, Nar ve Meyve Lokumu üretimi için makinelerin montajı ve deneme üretimi tamamlanmış durumda. Osmanelili çiftçilerimizin tarımsal ürünlerinin değerlendirilmesinde büyük katkı sağlayacak yatırımlara ilave olarak meyve suyu üretimi için de makine siparişlerini vermiş bulunuyoruz. Hal binamızla birlikte Hisarcık-Beşevler köyümüzdeki tesisimiz Osmaneli çiftçisini bir adım daha ileriye götürecektir. Tesislerimizde işlenecek ve paketlenecek olan ürünlerimizin değerine değer katmış olacağız” dedi. 

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.