BELEDİYE NE YAPSIN ?

BELEDİYE NE YAPSIN ?

Osmaneli Belediyesi, Osmaneli için başlatmış olduğu Turizm hamlesi çalışmalarına devam ediyor. Osmaneli’de Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğindeki...

A+A-

Osmaneli Belediyesi, Osmaneli için başlatmış olduğu Turizm hamlesi çalışmalarına devam ediyor. Osmaneli’de Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğindeki sokak iyileştirmesi çalışmaları kapsamında 23 konak ve tarihi ev restore ediliyor. Belediye ait tarihi ev ve konaklar ile 2018 yılı sonunda yaklaşık 50 tarihi ev ve konak turizme açılmış olacak. Yine Osmaneli Belediyesinin Sakarya kenarında yapmış olduğu yeşil alan düzenlemeleri de, Osmanelili vatandaşlar kadar, çevre il ve ilçelerde yaşayan vatandaşların da ilgisini çekiyor. İçmeler tesislerinde yapılan çalışmalar sonrasında, İçmeler, Bölgenin en güzel dinlence yerlerinden biri haline geldi. 

belediye-ne-yapsin--(1).jpg
Bilecik Belediyeler Birliği tarafından Bilecik’in Kızıldamlar köyünde yaptırılan katı atık toplama ve ayrıştırma merkezinin devreye girmesi ile  Osmaneli TOKİ yanında bulunan Osmaneli çöp dökme alanı da Osmaneli belediyesi tarafından yeşil alan yapılmaya çalışılıyor. Osmaneli ilçesi Turizme hazırlanırken, belediye ve diğer kurumlar Osmaneli için çalışmalarını devam ettirirken, Osmanelili vatandaşların Osmaneli’nin etrafını çöplük haline getirmeye çalışmaları, Osmaneli’ye yakışmayacak bir hale geldi. Osmaneli Balçıkhisar yolu üzerine atılan çöpler, Osmaneli’de adeta ikinci bir çöplük alanı meydana getiriyor. Geçtiğimiz günlerde Belediyenin çöp atılan yere toprak dökmesine rağmen, vatandaşların bu alana ısrarla çöp atmaları, “Belediye ne yapsın” dedirtecek hale geldi. Vatandaşların çöp konteynırları dururken, yollara, çöp konteynırlarının yanlarına ve çevreye döktükleri çöpler Osmaneli’ye yakışmayacak bir durum olarak ortaya çıkmaya başladı. Belediye ve Devletin diğer kurumların, her yere bir görevli mi dikmesi gerekiyor, gece gündüz Sakarya kenarında, Balçıkhisar yolunda, Kızılöz yolunda bir bekçi mi bulundurması gerekiyor? Herkesin Polisi, Bekçisi kendi vicdanı olması gerekmiyor mu? 

belediye-ne-yapsin--(6).jpgbelediye-ne-yapsin--(7).jpgbelediye-ne-yapsin--(9).jpg

 

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.