BELEDİYE MECLİSİNDE OY BİRLİĞİ

BELEDİYE MECLİSİNDE OY BİRLİĞİ

Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 3 Temmuz 2018 Salı günü Saat 17.00’de 7 gündem maddesi ile toplandı. Belediye Başkanı Münür Şahin, toplantı...

A+A-

Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 3 Temmuz 2018 Salı günü Saat 17.00’de 7 gündem maddesi ile toplandı. 
Belediye Başkanı Münür Şahin, toplantı öncesinde belediye meclis üyelerine belediye çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

Başkan Şahin yaptığı açıklamada; “Öncelikle ilçemizde On Üç köyde yaşanan Dolu Afetine maruz kalan çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dolu yağdığı andan itibaren afet bölgemize giderek çiftçilerimizin yanında olduk. Yaklaşık 42 Milyon Lira civarında bir hasar çıkıyor. Hasar tespit çalışmaları büyük ölçüde bitti. İnşallah Ankara’daki yetkililer bu bölgeyi Afet kapsamına alırlar, çiftçilerimizin zararları karşılanır. Seçim sonuçları hepimiz için hayırlı olsun. Bizim dikkat ettiğimiz konu, bizler yerel siyasetçiyiz. Bu seçim genel siyaseti kapsadığı için konuyla ilgili çok şey söylemeyeceğim. İnşallah yeni vekillerimiz de hizmetlere kaldığı yerden devam ederler. Karpuz Pazarımızı yeni hal binası yaptığımız bölgede açtık. Kantar fiyatlarında çiftçimizin lehine olacak şekilde düzenlemeler yaptık. Bu alandaki kamyon otoparkını da düzenleyerek daha iyi bir konuma getireceğiz. Otogar inşaatımız devam ediyor. Üzerine restoran yapıyoruz. Bu inşaatlarımızı da en kısa sürede bitirmek istiyoruz” dedi. Daha sonra Meclis ana gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. Maddesinde Meclis Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Bekir Torun’un istifası nedeniyle boşalan Meclis Kâtip Üyeliğine Ak Parti Meclis Üyesi Musa Tatlı Oy birliği ile seçildi. Gündemin 2. Maddesinde İhtisas Komisyonları seçimleri yapıldı. Bekir Torun’dan Boşalan Komisyon üyeliklerine Musa Tatlı Oy Birliği ile seçildi. Meclisin 3. Maddesinde İşyerlerine ait ilan ve reklam vergisi ödeme sürelerinin belirlenmesi oylandı. İlan ve Reklam Vergilerinin Mayıs ve Kasım ayı olmak üzere 2 taksitte ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 4. Maddesinde yer alan hesap aktarması oy birliği ile meclisten geçti. Gündemin 5. Maddesinde yer alan Ücret tarifelerinin görüşülmesi, 6 maddesinde yer alan Norm Kadro görüşülmesi ve 7. Maddesinde yer alan Hal Binası ve otogar istasyonunun yapımının finansmanında kullanılmak üzere yatırım kredisi kullanımı mecliste oy birliği ile kabul edildi. 
CHP Meclis üyesi Hüseyin Nusret Dinçer’in önerisi ile Gündeme 8. Madde olarak “Otopark Ücretlerindeki tarifenin değerlendirilmesi konusunun komisyona sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 


Bu haber toplam 3902 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.