BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN, “BAKANLIK ONAYLI HAL YAPIYORUZ”

BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN, “BAKANLIK ONAYLI HAL YAPIYORUZ”

BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN, “BAKANLIK ONAYLI HAL YAPIYORUZ”

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Hal binasını bir an önce yaparak devreye sokmak istediklerini fakat bakanlık onaylı hal yapınca işlerin kolay olmadığını söyledi. 
Osmaneli Belediye Başkanı  Münür Şahin, Belediye Meclisi toplantısında Belediye Meclis üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendirirken, hal binası konusuna da değindi.

Başkan Şahin yapmış olduğu açıklamada, “Tarım Bakanlı ve Sanayi Bakanlığı onaylı bir Hal binası yapmaya kalkınca kolay olmuyor. Hal olabilmesi için, 30 dükkân yapmamız şart oluyor. Bugüne kadar 20 dükkâna talip çıktı. Diğer dükkânları da satmaya çalışıyoruz. İleriki zamanlarda trafik sorunu yaşamamak için hal binamızı yeni yapacağımız otogarın yanında inşa edeceğiz. Osmaneli bir tarım kenti olduğu için, halimizi üretim hali şeklinde yapacağız. Yine yapmış olduğumuz tesisin hal olabilmesi için paketleme tesisi olması şartı da aranıyor. Biz onu BEBKA desteği ve Belediyemiz ortaklığı ile Hisarcık-Beşevler köyünde kurduk. O konuda bir sıkıntımız kalmadı. Yeni yapacağımız hal ve otogar binalarımızın üzerleri güneş enerjisine uygun bir şekilde yapılacak. Bu alanda güneş enerjisi kullanacağız.  50-60 bin TL’lik enerji üreterek ekonomiye katkı sağlayacağız. Ayrıca Sakarya nehri üzerine de küçük türbinler kurarak buradan da enerji üretimi sağlayacağız. Hal binamızı kurduğumuzda Osmanelili çiftçilerimiz üretmiş oldukları mallarını daha kolay ve güvenli bir şekilde satma imkânına kavuşacaktır. Osmaneli’de üretilen zirai ürünler, Osmaneli hali çıkışlı olacağından, Osmaneli markası taşıyacaktır. Böylece bizim çiftçimizin ürettiği malların değeri daha da artacaktır” dedi. 

 

Bu haber toplam 1883 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.