BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN ARDAHAN OSMANELİ, OSMANELİ ARDAHAN’DIR

BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN ARDAHAN OSMANELİ, OSMANELİ ARDAHAN’DIR

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ''Biz Anadolu’yuz Projesi'' kapsamında Ardahan'dan gelen 90 öğrenci Bilecik'in Osmaneli ve ilçesinde tarihi ve kültürel...

A+A-

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ''Biz Anadolu’yuz Projesi'' kapsamında Ardahan'dan gelen 90 öğrenci Bilecik'in Osmaneli ve ilçesinde tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.

f9fc8900-093e-4306-ac60-63e64f3bf84e.jpg
Bakanlık tarafından 90 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak Ardahan'daki 700 öğrenci, gruplar halinde gezilere devam ediyor. 

44c252ab-27c3-4474-b2a2-6279b9cde6a1.jpg

Bilecik'e gerçekleştirilen gezinin ikinci ayağında 90 erkek ve kız öğrenci, Osmaneli ilçesinde Belediye Başkanı Münür Şahin'i makamında ziyaret ettikten sonra 1800'lü yılların sonunda yapılan Aya Yorgi Kilisesini, kentin en eski yerleşim bölgesi olan Camii Kebir ve Camii Cedid mahallelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilen ve belediye tarafından restorasyonları tamamlanan tarihi konakları ile Yıldırım Beyazıd ve Rüstem Paşa camilerini gezdi. Belediye Başkanı Münür Şahin öğrencilerin ziyareti esnasında yaptığı konuşmada; “İçişleri Bakanlığımız çok güzel bir uygulama başlattı. Bugün Ardahan’dan gelen evlatlarımızı Osmaneli’de misafir etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu topraklar üzerinde Bin Yıldan bu yana kardeşçe yaşamış olan bizler, bugünden sonra da kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Ardahan nasıl ki bizimse, Osmaneli’de Ardahanlılarındır. Bu toprakların hamurunda, mayasında var olan birlik ve beraberliği, kardeşliği hiç kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Ben Ardahan’lı öğrenci evlatlarımıza bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Onları burada ağırlamak, misafir etmek bizler için ayrı bir gurur vesilesi olmuştur” dedi.  

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.