BEBKA’DAN OSMANELİ’YE 1MİLYON 500 BİN TL HİBE

BEBKA’DAN OSMANELİ’YE 1MİLYON 500 BİN TL HİBE

Osmaneli belediyesi'nin Osmaneli kaymakamlığıyla birlikte yaptığı; "Osmaneli Yaylaları Sulanıyor, Üretim Katlanıyor" projesine BEBKA'dan 1.500.000 -TL Hibe Destek.

A+A-

Osmaneli Belediyesi'nin Osmaneli kaymakamlığıyla birlikte yaptığı; "Osmaneli Yaylaları Sulanıyor, Üretim Katlanıyor" projesine BEBKA'dan 1.500.000 -TL Hibe Destek.
Boyunkaya, Hisarcık, Adliye, Sarıyazı, Ağlan Köylerini kapsayan Mera ıslahı ve mera sulama projesi Bilecik Valiliği organizasyonunda, Osmaneli Belediyesi, Bilecik İl Özel İdare Müdürlüğü,  Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, DSİ, Muhtarlıklar ile birlikte tamamlanmıştı. Osmaneli Yaylalarına hayat veren bu proje sonrası BEBKA ya sunulan "Osmaneli Yaylaları sulanıyor, üretim katlanıyor" projesi BEBKA tarafından onaylandı.
1.500.000 TL bütçeli Proje ile Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Kaymakamlığı, Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bilecik İl Özel İdaresi ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji maliyetlerini %90 azaltmak. 110 metre yüksekliğe depolanacak su ile yayla arazileri sulanabilecek. Özelliklede hayvancılık ve sebze meyve üretiminde büyük verim artışına sebep olacak proje ile yaylalardan köylülerin göçü de önlenecek. Köylerde gelir seviyesi bu proje ile artacak. Sulama sayesinde katma değeri yüksek yeni ürünler de yaylalarda yetiştirilecek. Hayvancılık doğal çim ve yem ile canlanacak, hayvancılıkta maliyetler düşecek.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; "Osmaneli Belediyesi olarak BEBKA destekleri ile birçok projeyi gerçekleştirdik. Son dönemlerde Modern Seralarda Fide Yetiştiriciliği, Genç ve Kadın Girişimcilik Merkezi, Tarihi Lefke Çarşısı İş Geliştirme Merkezi, Yöresel Ürün Üretme Merkezi gibi bir çok projeyi BEBKA hibe destekleri ile gerçekleştiren Belediyemiz bu projeyle de tarıma katkı sağlamaya devam edecek" dedi.
 


Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.