BAYRAMLIKLARIMIZI YERLİ ESNAFLARIMIZDAN ALALIM

BAYRAMLIKLARIMIZI YERLİ ESNAFLARIMIZDAN ALALIM

“Osmaneli Esnafımız Kaliteli, Sağlam ve Hesaplı Ürünler ile Hemşerilerimizin İhtiyacına Cevap Verecek Kapasitededir”

A+A-

OSMANELİ ESNAF ve SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI YILDIZ; "BAYRAMLIKLARIMIZI YERLİ ESNAFLARIMIZDAN ALALIM"

Oda Başkanı Aydın Yıldız; “Osmaneli Esnafımız Kaliteli, Sağlam ve Hesaplı Ürünler ile Hemşerilerimizin İhtiyacına Cevap Verecek Kapasitededir”

Kurban bayramının yaklaştığı bu günlerde, insanların bayramlık alış veriş ihtiyaçları da artmış durumdadır. Bayram alış verişi konusunda Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Aydın Yıldız’ın görüşlerini aldık.

Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Aydın Yıldız Osmaneli esnafının kaliteli ve hesaplı mal sattığını belirterek, “Gelişen ve büyüyen Osmaneli ilçemizde, bu gelişmeye ve büyümeye esnaflarımız da ayak uydurmaktadır. Osmaneli esnafımız kaliteli, TSE belgeli ve hesaplı ürünleri ilçemize getirerek halkımıza sunmaktadır. Osmanelili hemşerilerimizin başka il ve ilçelere alış verişe gitmelerine gerek yoktur. Bayram alışverişlerini gönül rahatlığı içerisinde ilçemiz esnaflarından yapmaktadırlar. Özellikle pazardan ve panayırdan alacakları ucuz ama kalitesiz ürünler onların ekonomilerine katkı sağlamayacaktır. Aksine ekonomilerine ve sağlıklarına zarar verecektir. Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de bulunan zincir mağazalar çok kalitesiz Çin malı ürünler satmaktadırlar. Okulların açılmasına az bir zaman kala, öğrenci velilerimiz bu ucuz Çin mallarına dikkat etsinler. Aldıkları ürünler bir ay gibi kısa bir zamanda bozulup kullanılamaz hale geldiği gibi, hammaddelerinde barındırdığı kimyasal ürünler ile çocuklarımızın sağlığını da tehlikeye atmaktadırlar.

aydin-yildiz-(7).jpg

Yerel esnafımız ise kaliteli ve TSE markalı ürünler getirmektedirler. Benim hemşerilerime oda başkanı olarak tavsiyem, hem bayramlık, hem de çocuklarının okul alışverişlerini Osmaneli’nin yerel esnaflarından almalarıdır. Yerel esnaflarımız Osmaneli’de kazanıp, Osmaneli’ye yatırım yapmaktadırlar. Burada kazandığını burada harcamaktadır. Türkiye genelinde Bakkalına sahip çık kampanyası yapılmaktadır. Benim hemşerilerime tavsiyem, cenazesine de, düğününe de katılan, zor zamanda komşusunun yanında olan yerel esnaflarımızdan alış veriş yapmalarıdır. Zincir mağazalar ise burada kazandıklarını, dışarıya götürmektedirler. Vergilerini dahi burada ödemiyorlar. Çünkü bunların merkezleri ya İstanbul’da, ya Bursa’da, ya da Ankara’da. İlçemizden çok şeyleri alıp götürürlerken, ilçemize verdikleri sadece çalıştırdıkları 2 veya üç eleman olmaktadır. Hemşerilerimden istirhamım yerel esnafına sahip çıkmasıdır” dedi.

Bu haber toplam 2714 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum