BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Osmaneli Belediyesi tarafından kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı.  Hayvan sahiplerinin hayvanlarını daha kolay satabilmeleri ve alıcıların sağlıklı...

A+A-

Osmaneli Belediyesi tarafından kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı.  Hayvan sahiplerinin hayvanlarını daha kolay satabilmeleri ve alıcıların sağlıklı ve güvenilir hayvanlarla buluşabilmeleri için Osmaneli Belediyesi tarafından Yeni mezbahanın arkasındaki 7 dönümlük alan hayvan pazarı olarak ayrıldı. Alanın gerekli düzenlemeleri yapılarak kurbanlık hayvan satıcıların hizmetine sunuldu.  Hayvan pazarında 2 yaşını doldurmamış, sağlıksız olan, sevk raporu olmayan,  dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvan alımları yapılmıyor. Osmaneli belediyesi ve zabıta müdürlüğü tarafından hayvanların giriş çıkış kontrolleri yapılmaktadır.
Osmaneli mezbahası bu senede kurbanda kesintisiz hizmet verecek. Son teknolojik yöntemlerle kurulan Osmaneli Mezbahası Kesim için hazır hale getirildi. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar Osmaneli mezbahasına kaydını yaptırarak sıra numarası almaktadırlar.
Osmaneli Belediyesi Veteriner Hekimi Abdullah Tetik;  “Kurban kesecek vatandaşlarımızı mezbahada kesmelerini tavsiye ediyoruz. Uzman kasap kadromuzla hijyenik ortamda İslami şartları yerine getirerek kesimler sürecektir.  Bu sene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı kararla dişi hayvan kesimi yasaklandı. Dişi hayvan kesebilmek için Veteriner Hekimlerden damızlık değeri olmadığına dair raporu olmayanların hayvanlarını kesemeyeceğiz. Bu tip kurbanlık hayvan alan vatandaşlarımız buna dikkat etsinler. Ayrıca kurbanlık hayvan seçerken 2 yaşını doldurmuş olmasına, sağlıklı olmasına (tüylerinin karışık olmaması, ağzından ve gözünden akıntı gelmemesi, herhangi bir yerinden kanama gelmemesi, çok zayıf olmamasına) dikkat etsinler. Sağlık sorunu ile karşılaşan vatandaşlarımız bizleri arayabilirler. Kurban günüde şüphelendikleri et görüntüleri içinde muhakkak bizleri arasınlar. Çünkü hayvandan insana bulaşan hastalıklar olmaktadır. Bu hastalıkların teşhisi için 7/24 kurban bayram günü hizmet vermekteyiz” dedi. 
Osmaneli Belediye başkanı Münür Şahin’de, Osmaneli’de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için belediye olarak her türlü hazırlıkları yaptıklarını belirterek, “Mübarek Kurban Bayramını hep birlikte huzur ve sevgi içerisinde geçirmek için, Osmaneli Belediyesi olarak tüm önlemleri aldık ve hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşlarımız kurbanlarını Belediyemiz Mezbahasında huzur içerisinde kestirebilirler. Ben Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımdan, kurbanlıklarını sağlıksız ortamlarda kesmemelerini istirham ediyorum. Şimdiden bütün hemşehrilerime hayırlı bayramlar diliyorum” dedi. 

 


Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.