“BAŞKANIN BEYANATI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR”

“BAŞKANIN BEYANATI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR”

Bayırköy ile Osmaneli arasında faaliyet gösteren Accuride Wheels (Eski adıyla Tekersan) fabrikası, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in yaptığı...

A+A-

Bayırköy ile Osmaneli arasında faaliyet gösteren Accuride Wheels (Eski adıyla Tekersan) fabrikası, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in yaptığı korona virüsü açıklamaları üzerinden hedef gösterildiklerini öne sürerek, “Beyanatlar bizi derinden üzmüştür” açıklamasında bulundu.

Accuride Wheels, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in ilçedeki korona virüsü ile ilgili bilgiler verdiği ve gazetemizde ‘Osmaneli’nde Korona Tablosu’ başlığı ile yayımlanan açıklamalarına yazılı cevap ile karşılık verdi. Firma, yaptığı açıklamada, Başkan Şahin’in kendilerini hedef gösterdiğini belirterek, “İlçemizdeki salgının yayılma kaynağı olarak gösteren bu beyanatla ilgili cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmamız gerekmiştir” ifadesine başvurdu.

Accuride Wheels firması tarafından yapılan bahse konu açıklamada şöyle denildi:

“ ‘Osmaneli’nde Korona Tablosu’ başlığı ile yayınlanan 15 Nisan 2020 tarihli haberde Osmaneli Belediye Başkanı Sn. Münür Şahin’in “Koronavirüs salgınında tüm yukarıda saydığımız faktörlerden dolayı ve özellikle de Accuride şirketimizde patlak veren ve Osmaneli'deki vakaların %90-%95 lik kısmını oluşturan durum nedeniyle bir anda Bilecik'te nüfusa göre en yüksek oranda vakanın olduğu ilçe olarak görüldük. Bugün Accuride Whelss(Eski adıyla Tekersan) da koronavirüs salgını yaşanmasaydı Osmaneli'de koronavirüsten hasta sayısı 5-6 arasında olacaktı. Bunlarda diğer şirketlerden bulaşan koronavirüs vakaları olacaktı. Osmaneli'de demek ki sorun belli, Accuride Whels(Eski adıyla Tekersan) şiketinde yaşanan sıkıntı” şeklinde firmamızı açıkça hedef gösteren ve suçlayan beyanatları yer almıştır.

Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren, Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulunan ve en önemlisi bölgede ciddi bir istihdam yaratan firmamızı, yaşanan salgın nedeniyle hedef alan beyanatlar bizi derinden üzmüştür. Firmamız, salgının ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden başlayarak iş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerekli tüm tedbirleri almış, iş yerimizde ilk vakanın tespit edildiği 6 Nisan tarihi itibariyle ise derhal üretim faaliyetlerine son vermiş ve aynı gün Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ile ivedilikle iletişime geçmiştir. Bu nedenle firmamızı, ilçemizdeki salgının yayılma kaynağı olarak gösteren bu beyanatla ilgili cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmamız gerekmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

 

Bu haber toplam 4376 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum