BAŞKANDAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

BAŞKANDAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye Meclis Üyeleriyle İçmeler Tesislerinde bir araya gelmesi ve yenen yemeğin...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye Meclis Üyeleriyle İçmeler Tesislerinde bir araya gelmesi ve yenen yemeğin yansımaları, Mayıs Ayı olağan meclis toplantısında hissedildi. Bu buluşmada Osmaneli hedefleri için birlik ve beraberlik içinde hareket edileceği mesajı kamuoyuna iletilmişti. Halka ve basına açık olarak yapılan meclis toplantısının gündeminde görüşülen maddelerin tamamının oy birliği ile kabul edilmesi de Osmaneli için başkan ve Meclis üyelerinin birlik ve beraberliğinin bir göstergesi olarak algılandı. 
Başkan Münür Şahin, Belediye Meclis Üyelerine "Osmaneli milliyetçiliğini oluşturdukları, birlik ve beraberlik içinde 2019-2023 hedeflerine varmadaki destekleri için" teşekkür etti. Bu örnek davranışın devamını diledi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Meclis üyelerince Osmaneli Belediyesi tabelasının başına T.C. konulması talep edildi. Başkan Münür Şahin yeni yapılacak belediye hizmet binasında tabelanın bu şekilde tüm meclis üyelerinin onayı ile "TC. Osmaneli Belediyesi" olarak düzenleneceğini belirtti.
Tüm Meclis üyeleri A101, BİM, Şok gibi mağaza sayısının artmasından duydukları rahatsızlıkları ve esnafın taleplerini ilettiler. Büyük mağazaların Osmaneli’de sayılarının artmasından duydukları rahatsızlığı ilettiler. Başkan Münür Şahin her zaman Osmaneli Esnafının yanında olduklarını çok kısa sürede Osmaneli'nin Turizm kenti olacağını ve esnaflara yeni ticari alanlar açtıklarını anlattı. Osmaneli de ticari hayat turizmle birlikte çok daha hareketlenecek diyen başkan Şahin, yasal zorunluluklar ve rekabet ve de halkın beklentileri, her mağazada en az 6-8 kişi çalışıyor olmasınında ayrı bir istihdam unsuru olduğunu ifade etti. “Büyüyen Osmaneli de bu tür mağazaların artması halkın talebidir ve istihdamı da arttırmaktadır” dedi. Osmaneli de mağaza sayısının artmasından esnafın etkilenmemesi için Belediye olarak gerekeni yaptıklarını ama mağaza sayısının artmasının da Osmaneli Cuma Pazarına ve çevre beldelerden ilçemize ilgiyi arttırdığını ifade etti. “Birde konunun yasal boyutunu göz ardı etmemek gerekir” dedi.
Meclis üyelerinden Osmaneli Belediyesi Sakarya ve Göksu Düğün Salonları 2020 ücretleri konusunda 1.500 TL lik ücret değerlendirildi. Başkan Şahin 1.500 TL ücretin özel salonlarla karşılaştırıldığında düşük olduğunu belirterek, “Enerji giderleri, İçerideki demirbaşların yıpranma payları, çalışan personelin maliyetleri de dikkate alındığında Osmaneli Belediyesi maliyetlerinin altında bir fiyatla hizmet vermektedir” dedi. Osmaneli Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana maliyetlerin altında fiyatlarla halka hizmet ettiklerini ifade etti. Başkan Şahin; “Bağımsız Belediye Başkanı olmam sebebiyle İşkur’dan eleman verilmemesi de maliyetleri arttıran bir diğer husustur. Özellikle iktidar belediye meclis üyelerinden Osmaneli Belediyesinin hakkı olan İşkur personelini istihdam etmek için çaba bekliyorum. Her meclis üyemizden Osmaneli için destek bekliyorum” dedi.

baskandan-meclis-uyelerine-tesekkur-2.jpg
Osmaneli Belediyesi Tesislerinde ve özellikle de Sakarya ve Göksu Salonlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resimleri konusunda bazı meclis üyelerince getirilen eleştiriye ve cumhurbaşkanının resminin kaldırılması talebine Başkan Münür Şahin; "Salonlarda ve belediye işyerlerinde Türk Bayrağı, Atatürk fotoğrafı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları yer almaktadır. Seçimle gelmiş Cumhurbaşkanımızın resmi kamu kurumlarında bu şekilde yer almaktadır. Benim özellikle uyduğum ve doğru bulduğum bu görüntünün değişmeyeceğini belirtmek isterim. Sonuçta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi ben belediye başkanı olduğum sürece tesislerimizde yer alacaktır"dedi.
Başkan Şahin Osmaneli Belediyesi iftar programları konusunda da meclise bilgi verdi. Mahalle iftarlarına tüm meclis üyelerini beklediklerini ifade etti. İftar sofralarına destek veren Şirketlere, Esnaflara, Tüccarlara ve Hayırsever vatandaşlara da teşekkür eden başkan Şahin, bu yıl ekonomik sıkıntıların yardımları da etkilediğini belirterek, “yardımlarla karşılanamayacak yemek maliyetleri belediyemizce karşılanacak” dedi.
Başkan Münür Şahin ekonomideki sıkıntılara, kurlarda, faizlerde artışlara karşın gerekli tedbirleri Osmaneli Belediyesi olarak alıyoruz. Kredi kullanmadan öz kaynaklarımız ve yeni yaratacağımız kaynaklarla Osmaneli Belediyesi hedeflerine ulaşacak. Bugün Tüm Meclis üyelerimizin birlik ve beraberlik içinde oluşturduğumuz "Osmaneli milliyetçiliği" ve Osmaneli hedeflerine varmada kararlılığınız için teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daim etsin diyerek toplantıyı sonlandırdı.


Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum