"Başkan Şahin kanunlardan muaf mıdır?

"Başkan Şahin kanunlardan muaf mıdır?

ÖZKAHYA; “Osmaneli Belediye Meclisi ve Osmaneli Belediyesi, Sayın Başkanın keyfine göre yönetilecek bir meclis ve bir makam değildir”

A+A-

Her ayın ilk Salı günü toplanan Osmaneli Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısının, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Gündem Maddesi yok gerekçesiyle toplantıya çağırmaması ve toplantının iptalini, toplantıya bir gün kala Belediye Meclis Üyelerine telefon mesajı ile bildirmesi karşısında, İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Cemil Özkahya konu ile ilgili olarak gazetemize yazılı açıklamada bulundu. Başkanın Meclisi toplantıya çağırmayarak kanuna karşı geldiğini belirten İlçe Başkanı Özkahya; “Osmaneli Belediye Meclisi ve Osmaneli Belediyesi Sayın Başkanın keyfine göre yönetilecek bir meclis ve bir makam değildir” dedi.

İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Özkahya açıklamasında; “31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak seçimi kazanan Sayın Münür Şahin, daha çok hizmet alacağız, Ankara’dan daha çok para gelecek bahanesiyle, daha önce aday gösterilmediği partisine geri döndü. İktidar Partisi Belediye Başkanı olmanın avantajlarını kullanacağını söyleyerek Ak Parti’ye geri dönen Sayın Başkan, herhalde umduğu ve beklediği paraları Ankara’dan ve partisinden alamamış olacak ki, 17 Haziran 2020 Pazartesi günü toplantıya çağırdığı Belediye Meclisinden, CHP’li iki üyenin de EVET oyu kullanması ile Osmaneli ilçemizi ve Osmaneli Halkımızı 2,5 MİLYON TL. daha borçlandırmış bulunmaktadır. Sayın Başkan, 31 Mart seçimlerinde Osmaneli Belediye Başkanlığı koltuğunu bir başka partiden devralsaydı, bu borçlanmayı İYİ Parti olarak anlayabilirdik. Geçmiş 5 yıllık kendi döneminde borçlandırdığı Osmaneli Belediyesinin borçlarını, yine alacağı borçla kapatmaya çalıştığını bizler gibi bütün Osmaneli halkı da bilmektedir. Sayın Başkanın 6 yıldan bu yana yönettiği Osmaneli Belediyesi borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir. Bütün bunların üzerine, Sayın Başkan Belediye Meclisini “GÜNDEM MADDESİ YOK” gerekçesi ile toplantıya çağırmamaktadır. Oysa biz Sayın Başkana 5393 Sayılı Yerel Yönetimler kanununu buradan hatırlatmak istiyoruz. Çünkü oturduğu makam, yönettiği Belediye kanunlar çerçevesinde yönetilmesi mecburi bir kurumdur. Hiçbir şahsın, Belediye Başkanı da olsa keyfiyetini kaldıramayacak kadar Devletin bir kurumudur. 3.7.2005 Tarih ve 5393 Sayılı Yerel Yöentimler Kanunun 19. Maddesine dayanılarak hazırlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6. Maddesinde der ki; “Meclis toplantıları Madde 6 — Meclis toplantısı her ayın ilk haftası başlatılır ve ara verilmeden tamamlanır. Ancak ilk haftanın tamamının resmi tatile rastlaması halinde takip eden ilk çalışma günü toplantı günü olarak belirlenebilir. Resmi tatile rastlayan günlerde çalışmaya ara verilebilir.

Meclis, toplantıların haftanın hangi günü yapılacağını genel olarak belirleyebileceği gibi, her toplantının sonunda gelecek ay toplantısının hangi gün yapılacağını da kararlaştırabilir. Meclisin bu konuda karar almaması halinde toplantı günü başkan tarafından tayin edilir.

Görüşülecek konu bulunmadığı takdirde meclis gündemsiz olarak toplantıya çağırılır. Birleşim açıldıktan sonra üyeler tarafından da gündem konusu önerilmediği takdirde toplantı kapatılır. Bu gün için de meclis üyelerine huzur hakkı ödenir” denilmektedir.

Şimdi Sayın Belediye Başkanı Münür Şahin, seçildiği görev icabı 5393 Sayılı Yerel Yönetimler kanunu ve bu kanuna bağlı yönetmeliklere uymak mecburiyetindedir. “Gündem yok bu ay toplantı yapmıyoruz” deme keyfiyetine sahip değildir. Kanunda belirtildiği üzere Gündem maddesi olmasa dahi Belediye Meclisini toplantıya çağırmak mecburiyetindedir. Osmaneli Halkı 31 Mart Yerel Seçimlerinde, diğer parti meclis üyelerine ve başkana olduğu gibi bizlere, yani İYİ Parti’nin Meclis üyelerine de Osmaneli ilçesini yönetin ve Belediyesini de denetleyiniz diye bir görev vermiştir. İYİ Parti Meclis üyelerimiz Temmuz ayı toplantısında meclise sunulmak üzere önergelerini hazırlamışlardı. Bu önergeler de Osmaneli ilçemize hizmet yönünde idi. Fakat Sayın Başkan Şahin’in toplantıdan bir gün önce Meclis üyelerine telefon mesajı ile toplantının iptal edildiğini bildirmesi bizleri şaşkınlığa uğratmıştır. İktidar Partisi saflarına geçerek daha çok hizmet alacağını, Ankara’dan para yağacağını söyleyen Başkan Şahin, herhalde umduklarını bulamamış olsa ki, Kanun gereği toplaması gerektiği Meclisi bile toplantıya çağırmamıştır. Sayın Başkanın bu hareketi Osmaneli için yapılacak hizmetlerden kaçmaktır. Osmaneli’ye hizmet için seçilmiş olan meclisi çalıştırmamaktır, Osmaneli ilçesine gelecek olan yatırımları engellemektir. Meclisi toplantıya çağırmaması, hesap veremeyecek durumda olduğunun bir göstergesidir. Meclisi toplantıya çağırmaması, Kanun önünde Suç işlediğinin bir delilidir. İYİ Parti Meclis üyelerimiz, 31 Mart 2019 tarihinde Osmaneli halkının kendilerine vermiş olduğu görevi ve yetkiyi sonuna kadar kullanarak, Osmaneli halkına hizmet etmek istemektedirler. Bu istekleri maalesef ki Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından engellenmektedir. Bizler de buradan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i Osmaneli Halkına şikayet ediyoruz. Meclis toplantısında Osmaneli için vereceğimiz önergeleri engellemek, meclis üyelerimizi çalıştırmamak, kendi keyfine göre Osmaneli Belediye Meclisini yönetmeye kalkışmasından, Osmaneli’ye ve Osmaneli Halkına Hizmet etmekten kaçmasından dolayı kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Kanun Devletidir. Devletin her kurumu, TBMM’de çıkartılan kanunlar çerçevesinde yönetilir. Acaba diyoruz, Osmaneli Belediyesi bu kanunlara tabi Devletin bir kurumu değilmidir? Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin, Başkan olarak bu kanunlardan “MUAF” mıdır? Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in bir şirkette müdür olmadığını, 15.300 nüfuslu Osmaneli ilçesinin Belediye Başkanı olduğunu, Osmaneli ilçesine ve halkına seçimlerden önce vermiş olduğu vaatlerini unutmaması gerektiğini hatırlatıyor, Siz Değerli Osmanelili hemşehrilerimize saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 21415 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum