BAŞKAN ŞAHİN “BALABAN SUYU 2017’DE AKACAK”

BAŞKAN ŞAHİN “BALABAN SUYU 2017’DE AKACAK”

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ ERDEM’İN KÖŞE YAZISI SES GETİRDİBAŞKAN ŞAHİN “BALABAN SUYU 2017’DE AKACAK”

A+A-

Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Mehmet Erdem’in, 23 Eylül 2016 Cuma günü yazmış olduğu  “BALABAN SUYU” başlıklı köşe yazısı, Osmaneli’de yaşayan birçok vatandaşımızın dikkatini çekmişti. Köşe yazısına en çok dikkat çeken ise Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin oldu. Yazı İşleri Müdürümüz Erdem’in yazmış olduğu köşe yazısı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Münür Şahin açıklamasında, “Değerli kardeşim Mehmet Erdem Osmaneli’nin Balaban Suyu ile ilgili güzel bir yazı kaleme almış. Öncelikle kendisine çok teşekkür ediyorum.

Balaban suyu Osmaneli’nin en eski suyu. İsmini Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi (Bey) in silah arkadaşı ve kuruluşun en büyük kahramanlarından Balaban Çavuş (Gazi) den alıyor. Bugünkü Balaban meydanında yer alan Balaban Çeşmesi daha önceki reislerimiz döneminde yapılan düzenlemeler sonucunda değişimlere uğramış olup,en son bulunduğu yerden alınmış ve maalesef ilçemiz dışında boşa akan konuma getirilmiştir.

Balaban suyunun kaderi aynen Balaban Çavuş (Gazi)’nin kaderi gibi olmuştur. Osmaneli’nin en büyük değerlerinden olan Balaban Çavuş (Gazi)’nin mezarı bugünkü Balaban Meydanından alınmış bir kaç yer değişimi sonrası eski mezarlığa defnedilmiştir. Hatta bizim çocukluk dönemimiz olan o dönemlerde mezar değişimi yapıldığı günlerde sadece Osmaneli merkezli art arda 15 gün devam eden depremler olmuştur. Bunların şahitlerinden biride benim. Bizim arkadaş gruplarımız o günleri hatırlar.

Bu açıklamalar sonrası Balaban Suyuna tekrar dönelim. Balaban Suyu Osmaneli (Lefke)’nin kuruluşundan 1970 li yıllara kadar Osmaneli’nin su ihtiyacını karşılamış kaliteli bir su kaynağıdır. Şu an bu kaliteli su çoğu Osmanelilinin unuttuğu, takip etmediği konumda bahçe sulamalarında kullanılmaktadır.

Göreve geldiğimizden bu yana Osmaneli deki bir çok değeri ortaya çıkardık.Başkanlığımın ilk haftasında Balaban Suyu kaynaklarını tekrar incelemeye aldık,analizlerini yaptırdık ve suyun çok kaliteli olduğunu belirledik..Kapakça Deresi ile birlikte akıp giden değerli suyumuz için Eskişehir DSİ Bölge Müdürlüğü ile çalışmalar yaptık.Öncelikle bu su kaynağı üzerinde depolar ve hatta küçük bir gölet yapma projesi hazırladık.

Mayıs 2017 ayında Balaban suyunu tekrar İzmit Çene Suyu, Eskşehir Kalabak Suyu gibi içme suyu yapıyoruz. İpek Fabrikası yakınına yapacağımız depo ve büyük bir çeşme ile Balaban suyunu tekrar kaliteli içme suyu olarak Osmaneli halkının hizmetine sunuyoruz. Fazla suyu şişeleme yoluyla halkımıza düşük fiyatlarda vereceğiz. Kısaca Osmaneli'nin en eski ve en değerli suyu Balaban suyu da Osmaneli halkının hizmetine 2017 mayıs ayında 
girecek.

Değerli kardeşim Mehmet Erdem'e konuya duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Balaban Suyunu Osmaneli halkının hizmetine tekrar almanın mutluluğunu inşallah hep birlikte yakında tadacağız. Ve Balaban Suyu Osmaneli’nin değeri olmaya devam ederken Balaban suyunu içenler Osmaneli de kalıcı olacaklar. Yoksa rivayete göre akıl sağlıklarında problemler oluşabilir. Bizden söylemesi...” dedi.

Bu haber toplam 2931 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.