BABA OĞUL MARATONCULAR OSMANELİ’Yİ İZMİRDE TEMSİL ETTİLER

BABA OĞUL MARATONCULAR OSMANELİ’Yİ İZMİRDE TEMSİL ETTİLER

1308 Osmaneli Belediye Spor baba-oğul maratoncuları, Efes Ultra Dağ Maratonunda Osmaneli’yi en güzel şekilde temsil etti. 45 yaşındaki Cengiz Turgut 24...

A+A-

1308 Osmaneli Belediye Spor baba-oğul maratoncuları, Efes Ultra Dağ Maratonunda Osmaneli’yi en güzel şekilde temsil etti. 45 yaşındaki Cengiz Turgut 24 yıldan beri Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yapılan maraton yarışlarına ferdi olarak katılıp o maratonlarda Osmaneli’yi en güzel şekilde temsil ediyor. 19 yaşındaki oğlu Tarıkcan Turgut’u da kendisi gibi maratoncu yetiştiren Cengiz Turgut, birçok yarışa da oğlu ile birlikte katılıp, oğluyla koştu.

Baba-oğul bu iki maratoncu, hafta sonu İzmir Efes Selçuk’ta, Efes Ultra Dağ Maratonu tarafından düzenlenen koşu müsabakalarına katıldı.
Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışlara 1308 Osmaneli Belediye Spor maraton koşucusu Cengiz Turgut, yaklaşık 150 rakibiyle beraber 55 km.lik zorlu koşuyu başarılı bir şekilde tamamladı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saat 07.00’de denize sıfır noktasından başlayan koşu, dik çıkışlar, inişler ve zorlu aşamalarla birlikte 9 saat 45 dakika sürdü.
Bu 55 km.lik zorlu koşuyu tamamlamak için olağanüstü bir çaba sarf ettiğini ifade eden Cengiz Turgut, “İnişli, çıkışlı sıfır noktasından 2230 metrelik mesafedeki 55 km.lik koşuyu başarılı bir şekilde tamamladık. İzmir’de ilçemizi güzel bir şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Bu sportif gayretlerimizde bizlere destek çıkan Belediye Başkanımız Münür Şahin’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cengiz Turgut’un oğlu Tarıkcan Turgut ise 20 km.lik maratonda efor sarf etti. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı koşu maratonunda 19 yaşındaki Tarıkcan Turgut, 30 yaş altı kategoride maratonu 14. Sırada tamamladı. Bu başarının sahibi Tarıkcan Turgut, “İlçemizi çeşitli platformlarda temsil etmek bizleri gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 3107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.