“AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR”

“AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR”

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ topraklarına saldırması ile başlayan Ermenistan Azerbaycan savaşında, Azerbaycan’ın yalnız olmadığını, İki Devlet Tek Millet olduğumuzu ve her zaman Azerbaycan Türklerinin yanında olduklarını göstermek amacıyla MH

A+A-

 

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ topraklarına saldırması ile başlayan Ermenistan Azerbaycan savaşında, Azerbaycan’ın yalnız olmadığını, İki Devlet Tek Millet olduğumuzu ve her zaman Azerbaycan Türklerinin yanında olduklarını göstermek amacıyla MHP Osmaneli İlçe Teşkilatı, Osmaneli üst geçidine pankart astı. 

“Tek Millet, İki Devlet, Yalnız Değilsin Azerbaycan” yazılı pankartı asan Osmaneli İlçe Başkanı Hasan Eroğlu gazetemize yaptığı açıklamada; “Türk Milleti ve Türk Milliyetçileri olarak, can kardeşlerimiz Azerbaycan Türklerinin her zaman yanlarında olduklarını bir kez daha haykırmak istedik. Tüm Dünya’nın gözü önünde Ermenistan Devletinin yıllar önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çıkmasını, Dağlık Karabağ topraklarını asıl sahibi olan Azerbaycan’a bırakmasını istiyoruz. Ayrıca Ermenistan Devletinin sivillere yönelik saldırılarını da şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Dünya Devletlerinin sesi çıkmasada Ermenistan karşısında Azerbaycan Devletinin ve can kardeşlerimiz Azebaycan Türklerinin yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Adriyatk’ten Çin Seddine kadar nerede bir Türk varsa onun nefesini nefesi bilen, onun canını kendi canından aziz bilen Milliyetçi Hareket’in mensupları olarak Azerbaycan’ın haklı davasını eninde sonunda kazanacağını ve öz toprakları olan Dağlık Karabağ’a yeniden huzuru getireceğine gönülden inanıyoruz. Bu nedenle Osmanelili vatandaşlarımızın da kardeşlerimizin yanında olduklarını hissettirmek amacıyla böyle bir pankart asmayı uygun bulduk” dedi. 

İlçe Başkanı Eroğlu Azerbaycan ordusunun işgalci güçlere karşı sağladığı ilerlemeden Türk dünyasının gurur duyduğunu dile getirerek, "Ermenistan'ın saldırgan tutumu ve Azerbaycan topraklarını işgali kabul edilemez. Bu haksız işgal son bulmalıdır. Tüm dünyayı, Ermenistan saldırılarına 'dur' demeye davet ediyoruz. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli ilçe başkanlığı olarak bu haklı davasında, Azerbaycan'ın yanında durmaya, desteklemeye devam edeceğiz."Azerbaycan hükümetine, Azerbaycan Türk Ordusuna ve Azerbaycan Cumhurbaşkanına güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan'ındır” dedi.

Bu haber toplam 33352 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum