AY YILDIZI TARLASINA YANSITTI

AY YILDIZI TARLASINA YANSITTI

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde çiftçilikle uğraşan dayı-yeğen, içlerindeki bayrak sevgisini marul tarlasına yansıttı.İlçenin Dereköy köyünde yıllardır...

A+A-

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde çiftçilikle uğraşan dayı-yeğen, içlerindeki bayrak sevgisini marul tarlasına yansıttı.
İlçenin Dereköy köyünde yıllardır şerbetçi otu yetiştiren ve bu yıl ilk kez marul üretmeye başlayan 55 yaşındaki İsmail Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dayısıyla tarlayı işlerken akıllarına farklı bir şey yapmak geldiğini söyledi.

ay-yildizi-tarlasina-yansitti.jpg

Özçelik, 3 dekarlık tarlaya 20 bin kök marul diktiklerini belirterek, içlerindeki bayrak sevgisini marullarla göstermeye çalıştıklarını anlattı.
Vatan millet sevgisiyle kendi çabalarıyla tarlaya ay yıldızı işlediklerini dile getiren Özçelik, "Ay yıldızı marul tarlasına yansıtmamızın bu kadar ilgi göreceğini bilmiyorduk. Herkes tarafından çok beğenildi ve insanlarımız da mutlu oldular. Gelip burada fotoğraf çekiyor ve bize teşekkür ediyorlar. Vatan sevgisi böyle bir şey. Kolay olmadı ama iyi ki yapmışız." dedi.

ay-yildizi-tarlasina-yansitti-2.jpg
Hasan Hüseyin Ünalan (60) ise genç yaşlarından bu yana çiftçilikle uğraştığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu yıl Bursa'da bir arkadaşımızın önerisiyle marula döndük. 3 dekarlık tarlaya İsmail ile marul diktik. Ay yıldızı 3 bin kök mor marulla oluşturduk. Gerisi yeşil marul. Kafamıza göre çizdik, kendimiz oluşturduk, kimseden destek almadık. Bayrak sevgisinden yaptık. Memlekete yönelik yapılanları görüyoruz. Biz de birlik beraberlik adına, vatan millet sevgisi adına bunu yaptık. Herkesin hoşuna gidiyor. Köy dışından birçok kişi geliyor, araçların üzerine çıkıp fotoğraf çekiyorlar. Niye yaptığımızı soranlara 'bayrak sevgisinden' diyoruz."

ay-yildizi-tarlasina-yansitti-3.jpg
 "Bayrak sevgisi"
 Dayı ve yeğen tarafından oluşturulan tarla, bölgeden geçenlerin de ilgisini çekiyor. 
Yoldan geçerken tarladaki ay yıldızı fark edip fotoğraf çeken Hacer Arı, ilk defa böyle bir tarla gördüklerini belirterek, "Tarla içinde adeta Türk bayrağı oluşturulmuş. Görünce fotoğraf çekmek istedik. Yapanların ellerine sağlık." diye konuştu.
Vatandaşlardan Fatih Durgut da marul tarlasında güzel bir bayrak figürü oluşturulduğunu dile getirerek, "Bu anı ölümsüzleştirmek için eşim ve oğlumla fotoğraf çekmek istedik. Zaten bu günlerde en ihtiyacımız olan şey bayrak sevgisi. Çok güzel olmuş, yapanlara teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.